detector.media
18.03.2021 19:32
Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття
Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття
Також було анонсовано новий приз для короткого метру.

50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив фільм-відкриття. Ним стане стрічка «Вавілон XX» Івана Миколайчука, яка у 1979 отримала відзнаку «За найкращий художній фільм» на 10-й «Молодості». Про це було оголошено під час пресконференції 18 березня.

«Це відомий фільм, який реставрували у нас, у Центрі Довженка, оцифрували, це 80-річчя нашого класика українського кіно Івана Миколайчука, фільм "Вавілон XX", який свого часу отримав приз, Гран-прі, саме кінофестивалю "Молодість". І це була перша нагорода для Івана Миколайчука. Я думаю, що це чудова нагода згадати нашого великого майстра», – зазначив художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

Директор з розвитку та публічних комунікацій Гліб Родченков анонсував, що, оскільки цьогоріч святкуватимуть 30-річчя незалежності України, то у фокусі кінофестивалю буде промоція українського кіно, очікується «потужна індустріальна секція».

Організатори представили чотири різновиди абонементів, які вже доступні для придбання: Cinephile, Industry, Student, Press.

Також було оголошено про початок прийому заявок на міжнародний ринок з копродукції – Boat Meeting.

Одним із партнерів «Молодості» стала платформа Megogo, яка покаже підбірку ретроспективних фільмів фестивалю: там будуть як «Вавілон 20», так і «Німфоманка», – «фільми на будь-який смак». За сприяння Megogo на кінофестивалі вперше вручатимуть приз глядацьких симпатій у Національному конкурсі короткого метру.

50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться з 29 травня по 6 червня 2021 року у гібридному форматі.

Як писав «Детектор медіа», у грудні 2019 року генеральним директором кінофестивалю «Молодість» замість Андрія Халпахчі став Іван Адамчук – колишній генеральний директор 5-го каналу. Андрій Халпахчі став художнім керівником та арт-директором «Молодості».

У січні 2020 року кінофестиваль «Молодість» повідомив про припинення співпраці з генеральною продюсеркою Іванною Дядюрою. Обов'язки генпродюсера з тих пір виконував програмний директор фестивалю Ігор Шестопалов. 

Читайте інтерв'ю колишнього генерального продюсера «Дмитро Онисович, "Молодість": Не всі вірили, що ми зможемо провести фестиваль офлайн»

У січні 2021 року фестиваль «Молодість» залишився без генерального продюсера.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY