«Сам такий». Путін відреагував на слова Байдена про те, що президент РФ вбивця

«Сам такий». Путін відреагував на слова Байдена про те, що президент РФ вбивця

18 Березня 2021
2933
18 Березня 2021
13:51

«Сам такий». Путін відреагував на слова Байдена про те, що президент РФ вбивця

2933
За словами Путіна, «хто так обзивається, той сам так називається».
«Сам такий». Путін відреагував на слова Байдена про те, що президент РФ вбивця
«Сам такий». Путін відреагував на слова Байдена про те, що президент РФ вбивця

Президент Росії Володимир Путін коментуючи слова президента США Джо Байдена про те, що російський лідер є вбивцею, в першу чергу побажав своєму колезі «здоров'я». Про це повідомляє РБК.

«Що б я йому відповів? Я б сказав йому: будьте здорові! Я бажаю йому здоров'я. Хто так обзивається, той сам так називається», – сказав Путін, коментуючи своє ставлення до слів Байдена.

Путін додав, що каже це без жодної іронії.

17 березня президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Після слів президента Байдена Росія відкликала свого посла у Вашингтоні для проведення консультацій. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Байдена дуже «поганим висловлюванням» і додав, що за всю історію відносин між країнами «такого ще не було».  

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

Однак, розвідка не зафіксувала жодних кібератак з боку Росії на інфраструктуру проведення виборів.

Посольство Росії в США висновки американської розвідки про втручання Кремля у президентські вибори назвало безпідставними. 

3 листопада 2020 року у США відбулись президентські вибори, демократ Джо Байден отримав більшість голосів у загальнонаціональному масштабі. У США вибори президента не є прямими через наявність Колегії виборників, яка складається з делегатів від кожного штату. За підсумками голосування 14 грудня Джо Байден набрав 306 голосів виборників, а його суперник Дональд Трамп – 232 голоси. 7 січня Конгрес затвердив перемогу Байдена на президентських виборах.  

Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда. 

Західні розвідки вважають, що російські спецслужби причетні до вбивства опонента Путіна Олександра Литвиненка, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, та до замаху на колишього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки.

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2933
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду