«У будь-якій точці планети». Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним перед самітом з Путіним

«У будь-якій точці планети». Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним перед самітом з Путіним

7 Червня 2021
2560
7 Червня 2021
12:19

«У будь-якій точці планети». Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним перед самітом з Путіним

2560
Володимир Зеленський: Готовий зустрітись із Байденом в будь-який момент і в будь-якій точці планети.
«У будь-якій точці планети». Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним перед самітом з Путіним
«У будь-якій точці планети». Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним перед самітом з Путіним

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Axios закликав президента США Джо Байдена зустрітися з ним до перемовин з президентом Росії Володимиром Путіним, які мають відбутися 16 червня в Женеві.

За словами Зеленського, його зустріч з Байденом може відбутись до 16 червня «в будь-який момент і в будь-якій точці планети».

Під час спілкування з американськими журналістами Зеленський констатував, що адміністрація Байдена не повідомила його про відмову від санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2». За словами Зеленського, він дізнався про це з преси.

Зеленський назвав газогін справжньою зброєю в руках Росії.

«Важко зрозуміти те, що кулі для цієї зброї може надавати така велика країна, як США», – сказав Зеленський.

Також Зеленський розкритикував зволікання з наданням України ПДЧ в НАТО і закликав «негайно» надати Києву цей статус.

Раніше джерела Axios у Білому домі повідомили, що Байден планував провести зустріч із Зеленським перед самітом в Женеві, але відмовився від цих планів після зміни керівництва «Нафтогазу». На думку високопосадовців США, це може свідчити про відмову Києва від своїх забов’язань побудувати «чисту корпоративну культуру».

Президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін зустрінуться у Женеві 16 червня.

У Білому домі повідомили, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Зустріч запланована на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

15 квітня 2021 року Байден оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки Сполучених Штатів через деструктивні дії Росії. 

Також Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії через шкідливу зовнішньополітичну діяльність Кремля.

Нові обмеження передбачають санкції щодо шести російських технологічних компаній, які причетні до кібератак на установи США. Також вводяться санкції проти фізичних і юридичних осіб РФ, яких США звинувачують у втручанні в американські вибори і проведення кампаній з дезінформації. Крім того, Білий дім повідомив про висилку десяти росіян, які працюють у дипмісії РФ у Вашингтоні.

Також запроваджуються обмеження на операції з російським держборгом – з 14 червня 2021 року американським інвесторам буде заборонено купувати на первинному ринку держоблігації РФ.

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

17 березня Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею. Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Фото: пресслужба президента України 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2560
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЛІВ
1046 дн. тому
Не дуже добре називати президента своєї країни дурнем, але воно так і є. Крім піару та дурнощів - нічого розумного.
Ігор
1046 дн. тому
Ну а навіщо зустрічами легітимізувати того, в кого передвиборчі обіцянки були брехнею. Президент Єрмак з дуже непорядним товаришем Зе, просто віджали корупційні потоки Порошенка та поставили на них своїх. Звісно, більша відповідальність на творці корупції, а ні на тому, хто її віджав. Але ще більша відповідальність на продажних "патріотах" які ігнорують потреби суспільства: корупція, олігархізм, верховенства права, нерівність між корумпованими чиновниками та платниками податків, деградація країни разом з освітою та медициною, та подібне. Свого часу і до сьогодні комуністи уникли відповідальності за злочини проти людства. Якщо і наші червоні "патріоти" уникнуть відповідальності, ми ніколи не досягнемо рівня розумово-розвинутих цивілізацій та втратимо країну, як у 1919 році.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду