Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента

Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента

25 Березня 2021
1282
25 Березня 2021
09:25

Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента

1282
Зустріч з представниками преси відбудеться на 65 день з моменту інавгурації Байдена.
Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента
Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента

Президент США Джо Байден 25 березня проведе свою першу прес-конференцію від моменту інавгурації. Про це повідомляє CNN.

Прес-конференція запланована на першу половину дня в Східній кімнаті Білого дому. Зустріч з представниками преси відбудеться на 65 день з моменту інавгурації Байдена, що є найдовшим періодом за останні 100 років.

Раніше президенти збирали перші пресконференції в середньому після періоду від 20 до 40 днів після початку каденції. Байден перебуває в офісі вже 64 дні.

3 листопада 2020 року у США відбулись президентські вибори, демократ Джо Байден отримав більшість голосів у загальнонаціональному масштабі. У США вибори президента не є прямими через наявність Колегії виборників, яка складається з делегатів від кожного штату. За підсумками голосування 14 грудня Джо Байден набрав 306 голосів виборників, а його суперник Дональд Трамп – 232 голоси. 7 січня Конгрес затвердив перемогу Байдена на президентських виборах.  

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

Однак, розвідка не зафіксувала жодних кібератак з боку Росії на інфраструктуру проведення виборів.

Посольство Росії в США висновки американської розвідки про втручання Кремля у президентські вибори назвало безпідставними. 

Президент Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів. Також Байден підтвердив, що вважаэ президента РФ Володимира Путіна вбивцею.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду