Байден заявив, що готовий вжити подальших заходів, якщо Росія втручатиметься в справи США

Байден заявив, що готовий вжити подальших заходів, якщо Росія втручатиметься в справи США

16 Квітня 2021
1389
16 Квітня 2021
08:30

Байден заявив, що готовий вжити подальших заходів, якщо Росія втручатиметься в справи США

1389
Водночас президент США запропонував Володимиру Путіну зустрітися влітку.
Байден заявив, що готовий вжити подальших заходів, якщо Росія втручатиметься в справи США
Байден заявив, що готовий вжити подальших заходів, якщо Росія втручатиметься в справи США

Президент США Джо Байден повідомив про готовність вжити подальших заходів проти РФ, якщо російська влада продовжуватиме втручатися у справи США. Про це він повідомив 15 квітня, передає NBC News.

Водночас Байден закликав до деескалації напруженості з Росією. «США не прагнуть розпочати цикл ескалації та конфлікту з Росією. Ми хочемо стабільних, передбачуваних відносин, – сказав він. – Якщо Росія продовжуватиме втручатися в нашу демократію. Я готовий вжити подальших заходів, щоб відповісти. Це моє зобов'язання як президента США».

Джо Байден також запропонував російському президенту Володимиру Путіну зустрітися влітку. Він розповів, що під час розмови з Путіним уже обговорював зустріч на вищому рівні в Європі.

«Зараз час деескалації. Шлях вперед – це продуманий діалог та дипломатичний процес, – сказав Байден. – США готові продовжувати конструктивно рухатись через цей процес. Мій підсумок: де є інтерес США, щоб працювати з Росією, ми повинні».

Прессекретарка Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова раніше сказала, що реакція на санкції США проти Росії буде «невідворотною». «Вашингтон повинен усвідомити, що їм доведеться заплатити за деградацію двосторонніх відносин. Відповідальність за те, що відбувається, повністю лежить на Сполучених Штатах Америки», – сказала вона та додала, що російське відомство вже викликало до себе посла США і РФ Джона Саллівана.

Як писав ДМ, 15 квітня 2021 року Джо Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії через шкідливу зовнішньополітичну діяльність Кремля.

Нові обмеження передбачають санкції щодо шести російських технологічних компаній, які причетні до кібератак на установи США. Також вводяться санкції проти фізичних і юридичних осіб РФ, яких США звинувачують у втручанні в американські вибори і проведення кампаній з дезінформації. Крім того, Білий дім повідомив про висилку десяти росіян, які працюють у дипмісії РФ у Вашингтоні.

Також запроваджуються обмеження на операції з російським держборгом – з 14 червня американським інвесторам буде заборонено купувати на первинному ринку держоблігації РФ.

Байден також оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки Сполучених Штатів через деструктивні дії Росії.

Нагадаємо, 17 березня 2021 року президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів. Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Після слів президента Байдена Росія відкликала свого посла у Вашингтоні для проведення консультацій. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Байдена дуже «поганим висловлюванням» і додав, що за всю історію відносин між країнами «такого ще не було».  

Президент Росії Володимир Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається».

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив, що президент Джо Байден прагне притягнути Росію до відповідальності за будь-які ворожі дії. Водночас він залишається відкритим до співпраці в сферах, що становлять взаємний інтерес. 

Фото: Gage Skidmore/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду