Зеленський провів першу телефонну розмову із Байденом

Зеленський провів першу телефонну розмову із Байденом

2 Квітня 2021
2825
2 Квітня 2021
19:05

Зеленський провів першу телефонну розмову із Байденом

2825
Байден висловив підтримку Україні та нагадав українському колезі про необхідність реформ.
Зеленський провів першу телефонну розмову із Байденом
Зеленський провів першу телефонну розмову із Байденом

Президенти України та США провели першу телефонну розмову. Про це повідомило Посольство Сполучених Штатів в Україні та підтвердили у Білому домі.

«Президент Джозеф Байден сьогодні порозмовляв з президентом України Володимиром Зеленським. Президент Байден підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму. Він підкреслив прагнення своєї адміністрації активізувати наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях, що забезпечує справедливість, безпеку і процвітання для народу України. Лідери погодились, що ці реформи є наріжними для євроатлантичних прагнень України. Вони також обговорили важливість тісного співробітництва США та України у стримуванні пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні», – зазначено в повідомленні Посольства США.

За даними американського видання Politico, телефонна розмова тривала 30-40 хвилин. Президенти обговорили повідомлення про накопичення російських військ на сході України та зусилля Зеленського щодо боротьби з корупцією.

«Радий поговорити з @POTUS (це офіційний акаунт у Twitter президента США – ред.). Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Украъну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців», – написав Володимир Зеленський у Twitter.

Як зазначає Politico, українська сторона наполягала на цій розмові протягом декількох тижнів, у тому числі під час розмови між радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном і керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Українські чиновники у розмовах із американськими наполягали на тому, що потрібна демонстрація підтримки Байдена на тлі посилення російської агресії на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2825
Читайте також
16.04.2021 11:00
Ярослав Зубченко
9 897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду