«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ

«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ

8 Березня 2021
1840
8 Березня 2021
11:40

«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ

1840
Перший серйозний крок проти РФ очікується протягом наступних трьох тижнів.
«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ
«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена планує кібератаки проти Росії у відповідь на дії російських хакерів проти американських урядових мереж. Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерела.

За даними джерел, перший серйозний крок очікується протягом наступних трьох тижнів, США вдадуться до низки «прихованих дій» в російських мережах, які не будуть помітні широкому загалу, проте, будуть очевидні для спецслужб та влади РФ.  

Очікується, що кібератаки будуть поєднані з економічними санкціями проти РФ. За словами співрозмовників NYT, це стане відповіддю адміністрації Байдена на злам федеральних мереж, про який Білий дім неодноразово заявляв раніше.

Також у Вашингтоні розглядають можливість кібератак проти Кита, адже 2 березня Microsoft повідомила, що китайська хакерська угруповання Hafnium, за якою стоїть влада КНР, атакувала поштові сервіси американської компанії і намагалася вкрасти інформацію.

У грудні 2020 року стало відом про масштабну хакерську атаку на американські урядові відомства і великі компанії. Атака тривала кілька місяців, кіберзлочинці отримали доступ до мереж Мінфіну США та Міністерства торгівлі національного управління з телекомунікацій і інформації. США поклали відповідальність за кібератаку на хакерське угруповання Cozy Bear, яке пов’язують з урядом РФ. Кремль заперечує причетність до кібератаки. 

9 грудня 2020 року компанія FireEye заявила про втручання хакерів у її роботу. Ця компанія спеціалізується на кібербезпеці, хакери викрали цифрові інструменти, за допомогою яких фахівці раніше виявляли уразливості в системах захисту інших компаній і урядів країн.

У ФБР тоді заявили, що «високий рівень витонченості хакерів відповідає професіоналам державного рівня». Цей злам вважали найбільшим ударом для кібербезпеки у США з 2016 року, відколи зловмисники втрутилися у систему Агентства національної безпеки.

Про найгучніші кіберзлочини в історії інтернету – читайте в матеріалі MediaSapiens.

Фото:Gage Skidmore/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1840
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду