Держсекретар США пояснив, чому Байден співпрацює з Путіним, якого назвав убивцею

Держсекретар США пояснив, чому Байден співпрацює з Путіним, якого назвав убивцею

9 Квітня 2021
3505
9 Квітня 2021
08:32

Держсекретар США пояснив, чому Байден співпрацює з Путіним, якого назвав убивцею

3505
Держсекретар США побоюються, що нарощування військ РФ на кордоні з Україною – це «спроба спровокувати українців і випробувати Вашингтон».
Держсекретар США пояснив, чому Байден співпрацює з Путіним, якого назвав убивцею
Держсекретар США пояснив, чому Байден співпрацює з Путіним, якого назвав убивцею

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив, що президент Джо Байден прагне притягнути Росію до відповідальності за будь-які ворожі дії. Водночас він залишається відкритим до співпраці в сферах, що становлять взаємний інтерес. Про це у The Washington Post написав журналіст Девід Ігнатіус, який взяв інтерв’ю в Блінкена.

Ентоні Блінкен дав 45-хвилинне інтерв'ю цього тижня. За словами Ігнатіуса, це перше тривале інтерв'ю держсекретаря один на один з журналістом, у якому обговорювали зовнішню політику нової адміністрації.

Під час бесіди журналіст запитав держсекретаря США, чому Байден називає президента РФ Володимира Путіна «вбивцею» й одночасно співпрацює з ним.

«[Байден] дуже чітко бачить дві речі. Йому потрібно притягувати Росію до відповідальності за будь-які необдумані або ворожі дії, які вона робить, одночасно залишаючись відкритим до співпраці у сферах, що становлять взаємний інтерес», – відповів Блінкен.

Крім того, він сказав, що «стурбований» рішенням Путіна, який перекинув тисячі військових та одиниць важкого озброєння до українського кордону. Держсекретар США побоюються, що це спроба «спровокувати українців і випробувати Вашингтон – і що це може перерости у щось набагато небезпечніше».

Нагадаємо, 17 березня президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів. Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Після слів президента Байдена Росія відкликала свого посла у Вашингтоні для проведення консультацій. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Байдена дуже «поганим висловлюванням» і додав, що за всю історію відносин між країнами «такого ще не було».  

Президент Росії Володимир Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається».

Фото: EPA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду