У Празі активісти принесли до посольства РФ «голого Путіна» на «золотому» унітазі (ВІДЕО)

У Празі активісти принесли до посольства РФ «голого Путіна» на «золотому» унітазі (ВІДЕО)

16 Квітня 2021
3321
16 Квітня 2021
17:40

У Празі активісти принесли до посольства РФ «голого Путіна» на «золотому» унітазі (ВІДЕО)

3321
На одному з плакатів активістів був напис: «Вбивця, злодій, диктатор».
У Празі активісти принесли до посольства РФ «голого Путіна» на «золотому» унітазі (ВІДЕО)
У Празі активісти принесли до посольства РФ «голого Путіна» на «золотому» унітазі (ВІДЕО)

У Празі, в п'ятницю, 16 квітня, учасники активістської групи «Капутін» провели протестну акцію біля російського посольства, яке розташоване на площі Бориса Нємцова. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час протесту активісти встановили постамент, на якому розташували «золотий унітаз», на який посадили зроблену заздалегідь ляльку, схожу на роздягненого президента Росії Володимира Путіна.

Таким чином активісти вирішили звернути увагу на агресивну політику Кремля не лише у бік України, але і всього світу. Зокрема акція була спрямована проти військової ескалації на сході України, нав’язування російської вакцини «Спутнік V» чеським громадянам та обмеження Кремлем людських прав і свобод самих росіян.

На одному з плакатів активістів був напис: «Вбивця, злодій, диктатор».

«Останнім часом Росія Путіна поводиться досить агресивно щодо України, і це стосується всього світу. Російські війська на українських кордонах, утискаються права самих росіян – все це робиться для того, щоб утриматися при владі і мати змогу і далі сидіти на своєму золотому унітазі», – cказав організатор акції та засновник активістської групи «Капутін» Отакар Ван Гемунд.

Деталі акції до початку не розголошувалися. Близько 10 учасників групи прийшли до посольства о 12 годині, дістали пофарбовані у золотий колір йоржики для унітазу разом з іншими атрибутами та прикріпили їх до паркану російського посольства.

Акцію припинили співробітники чеської поліції, адже вона не була узгоджена із правоохоронцями.

«Нас змусив сюди прийти той факт, що наша комуністична влада на чолі із комуністичним прем’єром і президентом підіграють Росії і не можуть висловитися на міжнародному рівні. Тож ми це робимо замість нашої влади ось у такий спосіб. Ми хочемо підтримати як вільних росіян, так і чехів, і українців, які захищають Європу перед російськими військами», – додав співорганізатор, учасник активістської групи «Капутін».

Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Західні розвідки вважають, що російські спецслужби причетні до вбивства опонента Путіна Олександра Литвиненка, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, та до замаху на колишього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу. У липні 2014 року російський ЗРК Бук, який був перекинутий росіянами на непідконтрольну Україні територію Донецької області, знищив пасажирський лайнер Боїнг-777 Малайзійських авіаліній. Загинули 298 осіб.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду