Колишні співробітники «1+1 медіа» не голосували за «антиколомойський» закон

Колишні співробітники «1+1 медіа» не голосували за «антиколомойський» закон

13 Травня 2020
5746
13 Травня 2020
17:26

Колишні співробітники «1+1 медіа» не голосували за «антиколомойський» закон

5746
Двоє голосували проти, троє не голосували взагалі.
Колишні співробітники «1+1 медіа» не голосували за «антиколомойський» закон
Колишні співробітники «1+1 медіа» не голосували за «антиколомойський» закон

13 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому так званий «антиколомойський» законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, який не дозволить повернути «Приватбанк» Ігорю Коломойському.

Колишні співробітники медіахолдингу Ігоря Коломойського, які нині є народними депутатами з фракції «Слуга народу», голосували проти або не голосували за закон. Про це свідчать дані з офіційного сайту Верховної Ради.

Зокрема, колишній ведучий «1+1» Олександр Дубінський і колишня журналістка «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк голосували проти. Ці двоє депутатів подали понад 3 тисячі поправок до законопроекту (загалом було подано понад 16,5 тисяч поправок). Тривалий розгляд такої кількості поправок затримував розгляд закону, тому Верховна Рада ухвалила особливу процедуру розгляду цього законопроекту.

Колишній гендиректор, а нині президент групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, колишній гендиректор інформагентства УНІАН Артем Ковальов і колишній ведучий «1+1» Сергій Швець не голосували за закон, хоча були зареєстровані в системі голосування «Рада».

Загалом за закон проголосували 270 народних депутатів із присутніх 381: 200 депутатів з фракції «Слуга народу», 23 з «Європейської солідарності», 18 з «Голосу», 16 з групи «Довіра», 10 позафракційних і 3 з групи «За майбутнє». Жодного голосу не дали фракції «Опозиційна платформа – За життя» та «Батьківщина».

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроєкт щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, який називають «антиколомойським». Але більшість телеканалів висвітлювали цей закон без згадок про Ігоря Коломойського. Прізвище колишнього власника «Приватбанку» назвали лише на 5 каналі та «Україні», свідчать результати моніторингу «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5746
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
укроп
1415 дн. тому
Верховная Рада Украины провалила голосование за обращение к парламентам иностранных государств по случаю 75-й годовщины окончания Второй мировой войны. Це доводить, що влада в країні , починаючи з президента Зеленського є маріонетками Путіна і "руського міра" ! Вся так звана "партія слуг народу" - це банда ліквідаторів української державності, банда швондерів , руських шарикових та малоросо-манкуртів типу верещуків !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду