«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському

«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському

18 Серпня 2021
1979
18 Серпня 2021
15:01

«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському

1979
У позові йдеться про нібито виведення з банку 600 млн доларів у незаконний спосіб на рахунок ізраїльської фінустанови.
«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському
«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському

«ПриватБанк» через публікацію в газеті «Голос України» вручив ізраїльський позов колишньому власнику банку, бізнесмену Ігорю Коломойському. 

«Відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, банк публікує повідомлення в газеті "Голос України" для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – Вячеславу Карташову (їхня давня довірена особа, яка наразі обіймає посаду Директора Департаменту юридичного супроводу в ПАТ "Укрнафта") відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах», – йдеться в повідомленні банку.

Раніше «ПриватБанк» звернувся до Окружного суду Тель-Авіва-Яффо із позовом до колишніх власників через їхні, як заявляється, «шахрайські дії та незаконне привласнення та відмивання коштів», в результаті чого «щонайменше 600 млн доларів були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку "Дисконт"».

У «ПриватБанку» зазначають, що Коломойському та Боголюбову вже був належним чином вручений позов в Ізраїлі, але вони нібито уникають вручення позову в Україні, тому було прийнято рішення опублікувати його в «Голосі України».

За даними ZN.ua, РНБО планує 20 серпня запровадити санкції проти низки осіб в межах процесу «деолігархізації» – у тому числі проти Коломойського.

5 березня 2021 року проти Коломойського запровадили санкції США. Його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні. Санкції також запроваджені проти його родичів Коломойського. Бізнесмену і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи «Приват» та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». Цього року Коломойський опинився на четвертому місці в українському списку Forbes зі статками у 1,8 мільярда доларів.

Фото: slovoidilo.ua, nv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1979
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду