Василевська-Смаглюк запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

Василевська-Смаглюк запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

29 Листопада 2019
5547
29 Листопада 2019
10:25

Василевська-Смаглюк запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

5547
Колишня журналістка телеканалу «1+1», нині народна депутатка від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що з поваги до президента в Україні варто «трохи приглушити свободу слова».
Василевська-Смаглюк запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні
Василевська-Смаглюк запропонувала «приглушити» свободу слова в Україні

Про це вона сказала в ефірі каналу «Настоящее время».

«Мені здається, що в нас в країні настільки сильна свобода слова, що її пора б уже трохи приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову», – заявила Ольга Василевська-Смаглюк.

Про це вона сказала, коментуючи обшуки в блогерки й волонтерки Олени Біленької (відомої як Маруся Звіробій), які провели в рамках провадження про погрози президенту України. У цьому ж провадженні фігурує народна депутатка від «Європейської солідарності» Софія Федина.  

На думку депутатки від «Слуги народу», з вуст пані Федини не прозвучало прямих загроз на адресу президента, на відміну від Марусі Звіробій. Проте вона повідомила, що голосуватиме за зняття недоторканності з Софії Федини, однак не підтримає притягнення її до відповідальності.

Зазанчимо, що журналістка «Телевізійної служби новин» на каналі «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк висувалася в народні депутати по мажоритарному округу № 96 у Київській області від партії «Слуга народу».

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сказав, що в СБУ теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. За його словами, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському, а також волонтерці й блогерці Марусі Звіробій.

28 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки в помешканні Олени Біленької, відомої як блогерка й волонтерка Маруся Звіробій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5547
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МИКОЛА
1602 дн. тому
А я ж із цією курвою навчався разом, чи працював в якійсь довбаній газетьонці з малупусеньким накладом, але ж їй в ОБЛИЧЧЯ я побоюся сказати, що вона курва! Я дуже жалюгідний, тому топчуся тут у коментах))))
Taras
1602 дн. тому
Воно ж, гімно,з 1+1 прийшло. Повагу треба заслужити.
Дмитро
1602 дн. тому
І пів року не минуло, а "Слуги" нашкварились на каденцію вперед. Як можна було віддати більшість мандатів цим випадковим людям мені досі не зрозуміло.
alex
1602 дн. тому
как же противно что у нас такие депутаты как эта чума.
Олександр
1602 дн. тому
Які ж ви гидотні... Вас всіх дебілів зелених треба придушити. Зрадники України.
Мария
1602 дн. тому
Ух ты, как запели зелебобики. То есть, лить откровенные помои 5 лет на Порошенка можно было, снимать сериалы с его похоронами и сбитией машиной можно было, а тут вдруг вспомнили о "з поваги до президента"? Голобородько получает сейчас обратку, будет получать ее. Как говорится, вашим же салом - по вашему же чесалу, "слуги"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду