ICTV вимагає від Саакашвілі спростування слів про купівлю каналу Медведчуком

ICTV вимагає від Саакашвілі спростування слів про купівлю каналу Медведчуком

13 Липня 2020
10842
13 Липня 2020
20:39

ICTV вимагає від Саакашвілі спростування слів про купівлю каналу Медведчуком

10842
На каналі інформацію, озвучену Саакашвілі, називають такою, що не відповідає дійності та «кидає тінь на ділову репутацію».
ICTV вимагає від Саакашвілі спростування слів про купівлю каналу Медведчуком
ICTV вимагає від Саакашвілі спростування слів про купівлю каналу Медведчуком

Телеканал ICTV вимагає спростування інформації, висловленої головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеілом Саакашвілі, головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України, під час політичного ток-шоу на телеканалі «Україна» 10 липня. Про це йдеться в заяві каналу.

У програмі «Свобода Слова Савіка Шустера» Саакашвілі заявив, що голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук купує канал ICTV.

«Медведчук - це повністю творіння Петра Олексійовича [Порошенка]. Реінкарнація Медведчука сталася після російської агресії. Вона була пов'язана з комерційною темою конкретної труби, яка була разом використана представником Порошенка і Медведчуком, на якій Медведчук заробив багато грошей. В результаті йому було віддано три канали, які він купив: ZIK, 112-й, NewsOne. А зараз він, завдяки тим грошам, купує ICTV - одну з головних "кнопок" в країні. ICTV - разом із  Фрідманом (російський бізнесмен, засновник "Альфа-груп" Михайло Фрідман - ред.). Якщо ми дозволимо йому купити один з головних каналів в Україні, ми віддаємо Росії 80% інформаційного простору. У нього є гроші, у Медведчука. У [власника каналу Віктора] Пінчука - не знаю, які там у нього проблеми. Заходить Фрідман, типу "Альфа-Банк", але Фрідман - це "троянський кінь", зараз - Медведчука. Це безперечний факт, про який я говорю», - сказав Міхеіл Саакашвілі.

ICTV заявляє, що ця інформація не відповідає дійності та «кидає тінь на ділову репутацію».

«Ми сподіваємося, що пан Саакашвілі відкличе свою публічну заяву, яку він зробив 10 липня 2020 року, як помилкову. Вибачиться за безапеляційну заяву про те, що Віктор Медведчук разом із Фрідманом купує телеканал ICTV... Ми сподіваємося, пан Саакашвілі пригадає, що відповідальність за свої слова та дії є однією з чеснот прогресивних державних службовців», - сказав директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький

Нагадаємо, близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука - Тарас Козак - 5 жовтня 2018 року став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

У 2020-му стало відомо, що дружина Медведчука Оксана Марченко багато років володіє часткою каналу «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10842
Читайте також
10.07.2020 10:24
Гала Скляревська
«Детектор медіа»
0
05.07.2020 13:00
Ярослав Зубченко
12 662
22.02.2020 12:00
Ярослав Зубченко
10 328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду