Канал Медведчука дає слово невіруючим у коронавірус — моніторинг

Канал Медведчука дає слово невіруючим у коронавірус — моніторинг

25 Квітня 2020
2201
25 Квітня 2020
16:25

Канал Медведчука дає слово невіруючим у коронавірус — моніторинг

2201
Про те, чи слід боятись пандемії, тут розповідають політики.
Канал Медведчука дає слово невіруючим у коронавірус — моніторинг
Канал Медведчука дає слово невіруючим у коронавірус — моніторинг

На телеканалі NewsOne, який належить до групи Медведчука, охоче дають слово політикам та псевдоекспертам із немедичних сфер, які коментують боротьбу з коронавірусною пандемією і зокрема заперечують існування хвороби як такої. Приклади таких ефірів є в моніторингу інформаційних каналів за 30 березня — 5 квітня 2020 року.

Зокрема, на NewsOne народний депутат Олександр Качний — член фракції «Опозиційної платформи — За життя» — епідемія не вплинула на звичну статистику смертності, а коронавірусна хвороба не страшна і легко лікується. А отже, на думку політика, істерія навколо коронавірусу штучно спровокована.

Також в ефірі NewsOne психологиня Олена Рихальська, яка коментує на каналах Медведчука найрізноманітніші теми, ствердила, що в Україні не можна повторювати карантинні обмеження інших країн, бо в нас «свій мікросвіт». А нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін сказав, що влада запровадила карантинні обмеження, щоб унеможливити протести.

Ведучий авторської програми «Чорний лебідь» політкоментатор Вадим Карасьов проголосив, що «всі ми вірусологи», та запропонував іншим коментаторам висловитись про пандемію. Зокрема Віктор Суслов сказав, що коронавірус — це просто тяжка форма грипу та психоз, розкручений засобами масової інформації. Епідемія, на думку Суслова, закінчиться, коли медіа припинять «нагнітати». Економіст Олексій Кущ назвав коронавірус «відкликом ноосфери» на концентрацію людей на землі та надмірну міграцію. Ведучі не сперечалися з тезами політиків і коментаторів. Більше про маніпуляції та тенденції на інформаційних каналів читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду