В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну

В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну

27 Червня 2020
4731
27 Червня 2020
10:00

В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну

4731
Раніше Державна фіскальна служба викликала блогера Шарія на допит у справі про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Шарій вважає, що після допиту його оголосять у розшук.
В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну
В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну

Політику і блогеру Анатолію Шарію ніщо не заважає повернутись в Україну та вільно пересуватись її територією. Про це Офіс генерального прокурора України повідомив у відповіді на запит народного депутата Андрія Мотовиловця («Слуга народу»).

«За інформацією, отриманою мною сьогодні з Офісу генерального прокурора, на восьмий рік "політичних переслідувань" Анатолій Шарій, який позиціонує себе в'язнем совісті і полум'яним опозиціонером, може сміливо повертатися додому. Ніяких перешкод», - повідомив нардеп у Facebook.

Він додав фото відповіді ОГП, в якій зазначено, що Анатолій Шарій не має процесуального статусу підозрюваного або обвинуваченого у будь-якому кримінальному провадженні.

«Також на дату складання уієї відповіді обставини, які б заважали безперешкодному поверненню в Україну або обмеженню вільного пересування територією України Шарієм А.А. відсутні», - додали в ОГП.

Нагадаємо, 26 червня Державна фіскальна служба повідомила, що викликала політика і блогера Анатолія Шарія на допит у межах кримінального провадження про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Допит має відбутися в Києві 3 липня о 10:00. Сам Шарій припустив, що після допиту його оголосять у розшук та додав, що «готовий».

З 2012 року Шарій живе за межами України - після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

З України Шарій виїхав через дві відкриті проти нього кримінальні справи. Обидві не пов’язані з його журналістською чи блогерською кар’єрою. Перша стосувалася стрілянини, яка трапилася 1 травня 2011 року в київському «Макдональдсі». Шарій двічі вистрілив із травматичного пістолета у відвідувача, з яким у нього зав’язався конфлікт. Другу справу поліція відкрила проти Шарія, звинувативши його в інсценуванні замаху на себе (обстріл автомобіля, що стався в липні 2011 року).

Зараз Шарій називає себе «медіаекспертом» та не любить, коли його звинувачують у проросійській пропаганді. Через те, що його назвали рупором «русского міра», у 2017 році він судився з «Детектором медіа», програвши суд. У 2019-му він подав до суду на Порошенка через те, що той назвав його неукраїнським журналістом та звинуватив у роботі на Росію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4731
Читайте також
23.04.2020 15:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лика
1370 дн. тому
И фоточку подыскали знатную. Ну просто супер непредвзятые)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду