Проти Шарія порушили кримінальну справу через стрілянину в «Макдональдсі»

21 Червня 2011
13733
21 Червня 2011
19:16

Проти Шарія порушили кримінальну справу через стрілянину в «Макдональдсі»

13733
Раніше справа була за фактом стрілянини, тепер – проти Шарія
Проти Шарія порушили кримінальну справу через стрілянину в «Макдональдсі»

Проти редактора відділу розслідувань інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія порушена кримінальна справа через стрілянину 1 травня у «Макдональдсі», коли він двічі вистрілив у невідомого гумовими кулями. Про це пан Шарій повідомив ТК. Цю інформацію підтвердили в прес-службі київської міліції.

 

За словами пана Шарія, справа порушена сьогодні, 21 червня за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Про це журналісту повідомив слідчий Дмитро Шумейко.

 

Пан Шарій занепокоєний тим, що порушення справи проти нього відбулось одразу після прес-конференції, на якій він заявив про те, що міліція розгорнула проти нього кампанію за низку критичних публікацій про діяльність Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

 

Після своєї прес-конференції Анатолій Шарій прочитав коментар речника київської міліції Володимира Поліщука інформаційному агентству УНІАН, який повідомив, що кримінальна справа «за фактом хуліганства» була порушена ще 5 травня. На наступний день він каже, що  у видання, з якими він співпрацює, були надіслані декілька повісток про виклик його до слідчого в якості свідка. Пан Шарій зателефонував слідчому Дмитрові Шумейку і дізнався, що сьогодні, 21 червня, проти нього порушена справа.

 

«Може вони хотіли викликати мене як свідка, а вже в РВВС повідомлять про відкриття справи проти мене і візьмуть під варту. А може не візьмуть. У будь-якому випадку цей факт я не вважаю випадковістю. Також вчора через дві хвилини після коментаря Поліщука з YоuTube було видалене відео зі стріляниною, яке  з'явилося там кілька днів назад», - зазначив пан Шарій. Також він висловив занепокоєння тим, що про кримінальну справу проти нього ще за день до її порушення стало відомо керівнику прес-служби столичної міліції.

 

Однак у коментарі ТК начальник Центру громадських зв`язків ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук пояснив, що 5 травня, була порушена справа не проти Анатолія Шарія, а саме за фактом вчинених ним дій.

 

«Коли вчиняється явний злочин одразу проводиться дослідча перевірка, яка тривала з 1 по 5 травня. На дослідчу перевірку виділяється час до 10 днів. За цей час вирішують, чи порушувати кримінальну справу, чи ні. Якщо є підстави вважати, що факт злочину був, тоді порушується кримінальна справа за фактом, яка й була порушена 5 травня. Потім у процесі розслідування кримінальної справи за фактом проводяться певні експертизи, серед них судово-медичні, допитуються свідки. І вже потім, якщо є підстави вважати, що людина може підозрюватися, тоді вже порушується справа конкретно проти неї», - сказав Володимир Поліщук.

 

Нагадаємо, стаття 296 передбачає, якщо хуліганство вчинено «із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень», покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Як уже писала ТК, 1 травня у «Макдональдсі» біля столичного Центрального РАГСу невідомий почав ображати дружину Анатолія Шарія, чоловіки вийшли розбиратися на вулицю, де журналіст двічі вистрілив у противника гумовими кулями в ногу і живіт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13733
Читайте також
14.07.2011 08:40
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
30 299
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Щербань Артем
4662 дн. тому
Шарий полный мудак, так ему и надо
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду