Партія Шарія не отримає держфінансування

Партія Шарія не отримає держфінансування

2 Жовтня 2019
4548
2 Жовтня 2019
16:30

Партія Шарія не отримає держфінансування

4548
Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт, який скасовує державне фінансування партій, що не подолали 5% поріг на парламентських виборах. Серед цих партій була «Партія Шарія».
Партія Шарія не отримає держфінансування
Партія Шарія не отримає держфінансування

Про це йдеться на сайті ВР.

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції підтримали 237 народних депутатів. Фракція «Слуга народу» віддала 233 голоси, ще три – позафракційні депутати (Руслан Требушкін, Руслан Стефанчук та Дмитро Разумков), один – нардеп від депутатської групи «За майбутнє»  Петро Юрчишин. Фракції «Європейська солідарність», «Голос», «Батьківщина» не віддали жодного голосу за цей законопроєкт – або не голосували, або утрималися. Низка парламентарів з «Опозиційної платформи – За життя» проголосували проти, інші – утримались або не голосували.

Зміни передбачають, що щорічно партіям будуть виділяти соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах у Раду. Зараз цей коефіцієнт становить дві соті, передає «Українська правда». Проте право на держфінансування матимуть виключно партії, що на виборах набрали не менше 5% голосів (раніше було 2%).

Нагадаємо, 23 липня юристка Анна Маляр повідомила, що за законом «Щодо запобігання і протидії політичній корупції» політичні партії, які набрали на виборах понад 2%, отримають державне фінансування на свою діяльність і повинні звітувати про використання цих коштів. Відповідно до результатів екзит-полу, «Партія Шарія» отримала більше ніж 2% голосів і, матиме 15 мільйонів гривень. 

2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія. У той же день у Києві на Майдані Незалежності відбулась акція протесту проти реєстрації Клюєва та Шарія кандидатами в депутати.

3 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в депутати блогера Анатолія Шарія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4548
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду