detector.media
27.06.2020 10:00
В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну
В ОГП повідомили, що Шарію ніщо не заважає повернутися в Україну
Раніше Державна фіскальна служба викликала блогера Шарія на допит у справі про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Шарій вважає, що після допиту його оголосять у розшук.

Політику і блогеру Анатолію Шарію ніщо не заважає повернутись в Україну та вільно пересуватись її територією. Про це Офіс генерального прокурора України повідомив у відповіді на запит народного депутата Андрія Мотовиловця («Слуга народу»).

«За інформацією, отриманою мною сьогодні з Офісу генерального прокурора, на восьмий рік "політичних переслідувань" Анатолій Шарій, який позиціонує себе в'язнем совісті і полум'яним опозиціонером, може сміливо повертатися додому. Ніяких перешкод», - повідомив нардеп у Facebook.

Він додав фото відповіді ОГП, в якій зазначено, що Анатолій Шарій не має процесуального статусу підозрюваного або обвинуваченого у будь-якому кримінальному провадженні.

«Також на дату складання уієї відповіді обставини, які б заважали безперешкодному поверненню в Україну або обмеженню вільного пересування територією України Шарієм А.А. відсутні», - додали в ОГП.

Нагадаємо, 26 червня Державна фіскальна служба повідомила, що викликала політика і блогера Анатолія Шарія на допит у межах кримінального провадження про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Допит має відбутися в Києві 3 липня о 10:00. Сам Шарій припустив, що після допиту його оголосять у розшук та додав, що «готовий».

З 2012 року Шарій живе за межами України - після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

З України Шарій виїхав через дві відкриті проти нього кримінальні справи. Обидві не пов’язані з його журналістською чи блогерською кар’єрою. Перша стосувалася стрілянини, яка трапилася 1 травня 2011 року в київському «Макдональдсі». Шарій двічі вистрілив із травматичного пістолета у відвідувача, з яким у нього зав’язався конфлікт. Другу справу поліція відкрила проти Шарія, звинувативши його в інсценуванні замаху на себе (обстріл автомобіля, що стався в липні 2011 року).

Зараз Шарій називає себе «медіаекспертом» та не любить, коли його звинувачують у проросійській пропаганді. Через те, що його назвали рупором «русского міра», у 2017 році він судився з «Детектором медіа», програвши суд. У 2019-му він подав до суду на Порошенка через те, що той назвав його неукраїнським журналістом та звинуватив у роботі на Росію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY