Прокуратура порушила справу проти Шарія щодо інсценування замаху

5 Жовтня 2011
10012
5 Жовтня 2011
15:56

Прокуратура порушила справу проти Шарія щодо інсценування замаху

10012
Прокуратура порушила справу проти Шарія щодо інсценування замаху

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Анатолія Шарія щодо стрілянини 13 липня. Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України у Києві.

 

Справу порушено у зв'язку з тим, що, на думку правоохоронних органів, Анатолій Шарій «інсценував замах на вбивство самого себе з використанням вогнепальної зброї».

 

Розслідування справи доручено слідчому управлінню ГУМВС України в Києві. А для пана Шарія обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд.

 

Нагадаємо,  о 2.40 ночі 13 липня невідомі стріляли в машину кореспондента інтернет-видання «Обозреватель» Анатолія Шарія.  Внаслідок цих подій за фактом замаху на вбивство Солом'янське райуправління міліції порушило кримінальну справу.

 

«Від самого початку хід розслідування знаходився під постійним контролем прокуратури. Вивчаючи зібрані докази, висновки комплексу експертних досліджень, працівники прокуратури дійшли висновку про беззаперечне інсценування цієї пригоди. Тож кримінальну справу за фактом замаху на вбивство прокуратурою було припинено. Натомість порушено кримінальну справу відносно А. Шарія, який зробив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВС.

 

Також у повідомленні міліції говориться, що пан Шарій намагався переконати суспільство в тому, що замах на нього скоєно через активну журналістську діяльність, задля чого він викликав на місце пригоди працівників телеканалу «1+1»: «Цю завідомо інсценовану подію широко висвітлювали й інші центральні, переважно електронні засоби масової інформації».

 

ТК звернулася за до Анатолія Шарія, і він пообіцяв незабаром прокоментувати це повідомлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду