Шарій публічно заперечив проросійську позицію

Шарій публічно заперечив проросійську позицію

14 Серпня 2019
6562
14 Серпня 2019
19:22

Шарій публічно заперечив проросійську позицію

6562
При цьому він заявив, що, начебто, «половина політиків» у Європі — проросійські
Шарій публічно заперечив проросійську позицію
Шарій публічно заперечив проросійську позицію

Політик і блогер Анатолій Шарій відреагував на матеріал «Детектора медіа», записавши відеоролик, у якому заперечує, що має проросійську позицію.

У ролику він переконує, що «половина політиків» у Європі — проросійські, а мати проросійську позицію в Україні — «кльово». Він апелює до того, що проросійська партія Віктора Медведчука «Опозиційна платформа — «За життя» набрала на виборах понад 13 % голосів.

«Если бы я был пророссийским, да неужели я бы об этом не сказал? Мне что, страшно это должно быть или что? В Европе половина политиков, блин, пророссийские. Как показали выборы, пророссийская политсила без проблем берет второе место. Второе на**ен… Так что же тут такого, сказать, что ты пророссийский? Но если нет ничего пророссийского в политсиле, в заявлениях, то какого х**на мне признаваться в том, чего нет. Это ж клево считается в Украине, второе место заняли», — сказав Шарій.

У відеоролику він використовує нецензурну лексику, називає видання «Детектор медіа» «помойкой», а журналістів «чушками», «тупыми скотами», каже що їм «очень просто надавать по морде» та робить двозначні заклики до своїх прихильників.

«Хочешь “передать привет” этим мудо*осам — передавай», — звертається він до підписників.

Водночас у ролику він згадує про підтримку режисера Олівера Стоуна, що зняв псевдодокументальний фільм «Нерозказана історія України», де Росію не називають агресором. Фільм базується на розповіді проросійського політика Віктора Медведчука й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна. Стоун також є автором антимайданівського фільму «Україна у вогні», в якому стверджувалося, що Майдан організувало Центральне розвідувальне управління США. Також у 2017 році Олівер Стоун випустив серіал під назвою «Путін».

«Это для вас, дети тупых быков из колхоза, Оливер Стоун — это человек, который снимал вот там… Медведчука, Путина и так далее. А для меня Оливер Стоун — это режиссер просто колоссальных фильмов, которые получали Оскар», — каже Шарій.

Наприкінці ролика Шарій звертає увагу на те, що діяльність ГО «Детектор медіа» фінансується урядом США через USAID та Internews.

«А если правительство США финансировало бы концлагеря, к примеру, но открещивалось бы от того, что там происходит… Вот эти вот помойные организации (мається на увазі USAID та Internews, — ред.), поддерживаемые правительством США, финансируют вот такого вот рода де**мо собачье», — каже Шарій.

Він також додав, що хоче звертатися до європейського суду, та попросив допомоги серед своїх підписників.

«Мы, конечно же, будем думать, каким образом мы можем привлечь этих тупых скотов к ответу в европейской юрисдикции [...] мы подумаем, а если есть юристы, у которых есть четкий алгоритм, как это осуществить, и как притащить вот этих вот задрыпаных чертей наконец-то в реальный суд, то я, конечно, выслушаю любые предложения», — сказав Шарій.

Зазначимо, що «Детектор медіа» проаналізував частину відеоблогів Шарія та виявив, що його позиція багато в чому збігається із тезами російської пропаганди. Зокрема, він називає війну з Росією «внутрішнім громадянським конфліктом», не підтримує та висміює події Революції Гідності тощо Наступного дня в особисті повідомлення сторінки «Детектор медіа» на фейсбуці прийшло повідомлення від Анатолія Шарія. Він у нецензурній формі пригрозив «Детектору медіа» судовим позовом на «серйозні кошти».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6562
Читайте також
23.04.2020 15:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 451
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Artas
1714 дн. тому
Вата кацапська та й годі
Олеся
1715 дн. тому
А в чем Шарий не прав??? Легче всего цеплять ярлыки. Откройте ютуб и посмотрите сами где там пророссийское. А не делать выводы, читая помойки! Подумайте головами почему!! Сейчас все так рьяно против Шария начали топить!! Да потомк что он раскрывает все схемы, рассказывает всю подноготную нашей политики! Кому такое понравится??? Конечно пророссийский))) однозначно))))
Сергій
1715 дн. тому
Ця людина нічого хорошого для України зробити не може
Виталий
1716 дн. тому
Шановні редактори Детектор Медіа. Ви ж самі навчаєте медіа-грамотності. Тому ж чому ви не написали, що Анатолій Шарій у цьому ж ролику нагадує про те, як ви 'відмазувались' у суді за 'адепта руського міра' і 'кремлівського блогера'?
Андрей
1716 дн. тому
Шарий прав, это издание помойка! Он не пророссийской, это ярлыки вешают на него!
Taras
1716 дн. тому
Шарій гандон і сраний провокатор.
Anatoliy
1716 дн. тому
Толян мочи ????????????????????????
Океан Твоих Грёз
1716 дн. тому
Унылый лох,пытающийся #втроллинг.
Людмила
1716 дн. тому
Шарий молодец, настоящий журналист !
Yes
1716 дн. тому
Какая же это мерзкая гнида этот Шарий.
Юля
1716 дн. тому
Шарий красавчик
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду