Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв

Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв

22 Травня 2020
2660
22 Травня 2020
12:00

Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв

2660
В ефірі каналу говорили про участь євреїв у нацистських військах.
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання гостей випуску програми «Протистояння» 8 травня про участь євреїв у нацистських військах.

За даними моніторингу Нацради, програма «Протистояння» В’ячеслава Піховшека та Діани Панченко транслювалася 8 травня в прямому ефірі, а 9 і 10 травня NewsOne показав її в повторі. В ефірі прозвучали, зокрема, висловлювання гостей програми про роль євреїв у Другій світовій війні.

Андрій Пальчевський: «В немецкой армии было 180 тысяч евреев. Я не оговорился. Вы можете себе представить. Но еврейский народ как-то с этим живет».

Вадим Карасьов: «Вот евреи, как смотрите. Я могу сказать: да, были еврейские дивизии СС, были евреи».

Нацрада вбачає у висловлюваннях Андрія Пальчевського та Вадима Карасьова ознаки розпалювання ворожнечі, пропаганди війни, поширення необ’єктивної інформації.

«Поширені в ефірі ТОВ “Новини 24 години” твердження щодо служби значної кількості євреїв у військах нацистського Третього Рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту, який підірвав підґрунтя європейської цивілізації, розпалення ворожнечі щодо єврейського народу, який зазнав мільйонних жертв як від дій формувань СС, так і від інших військових формувань нацистського Третього Рейху», – сказав відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич, який запропонував розглянути питання перевірки NewsOne як невідкладне.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк нагадала, що Нацрада ретельно моні торила телеканали в День пам’яті та примирення 8 травня і в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2660
Читайте також
04.06.2020 14:01
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 361
22.05.2020 11:24
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 035
21.05.2020 16:52
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду