«Нацкорпус» пікетував канали Медведчука

«Нацкорпус» пікетував канали Медведчука

22 Вересня 2020
2389
22 Вересня 2020
13:30

«Нацкорпус» пікетував канали Медведчука

2389
Акція була приурочена до початку навчання збройних сил Росії «Кaвказ-2020», що проходять неподалік кордону з Україною.
«Нацкорпус» пікетував канали Медведчука
«Нацкорпус» пікетував канали Медведчука

21 вересня увечері активісти партії «Національний корпус» та її прихильники провели пікети під офісами телеканалів «112 Україна» та ZIK. Про це повідомили «Укрінформ» та «Інтерфакс-Україна».

На відео, яке оприлюднив на YouTube «Нацкорпус», видно, що пікети проходили біля офісу каналу «112 Україна» на вулиці Дегтярівській та офісу каналу ZIK у Жовтневому палаці.

За підрахунками «Інтерфаксу», в акції брали участь кілька десятків протестувальників, за даними «Укрінформу» – загалом близько сотні. Пікетувальники тримали прапори «Нацкорпусу» та гасла «Розмінуй український інфопростір» і вимагали припинення роботи телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne.

Учасники протесту називають ці телеканали інструментом впливу Російської Федерації на свідомість українських громадян.

«Коли Росія накопичує свій військовий потенціал на кордоні з Україною і явно дає всім зрозуміти про свої ворожі наміри, всередині країни продовжують діяти агенти, рупори Кремля, котрі розповідають про «великого брата, сусіда, друга», але ніколи не говорять, що Росія – це ворог, що Росія – це агресор, що це Росія винна у 10 тисячах вбитих українських захисників», - цитує «Укрінформ» одного з активістів.

За його словами, 24 серпня «Нацкорпус» передав до Офісу президента законопроєкт «Про колабораціонізм», який передбачає відповідальність за колаборацію, підгравання ворогу та будь-які інші дії, спрямовані на дестабілізацію українського суспільства. У законопроєкті, зокрема, є стаття про медійних агентів ворожого впливу. Зараз Нацкорпус займається адвокацією цього проєкту.

Під офісом «112 Україна» пікетувальники запалили фаєри та заявили про намір продовжити пікет під стінами МВС, вимагаючи припинити переслідування патріотів.

Правопорядок на місці забезпечували співробітники поліції, поліції діалогу та військовослужбовці Національної гвардії. Акція минула мирно.

Нагадаємо, телеканали «112 Україна», ZIK і NewsOne входять до холдингу «Новини», що належить народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» Тарасу Козаку, соратнику і бізнес-партнеру кума Путіна Віктора Медведчука.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду