Піховшек на NewsOne говорив про «море бандерівщини» – канал перевірить Нацрада

Піховшек на NewsOne говорив про «море бандерівщини» – канал перевірить Нацрада

14 Січня 2021
6048
14 Січня 2021
14:13

Піховшек на NewsOne говорив про «море бандерівщини» – канал перевірить Нацрада

6048
Нацрада вважає, що ведучий підбурював до ненависті й ворожнечі до частини українців за ознакою мови.
Піховшек на NewsOne говорив про «море бандерівщини» – канал перевірить Нацрада
Піховшек на NewsOne говорив про «море бандерівщини» – канал перевірить Нацрада

14 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання ведучого В’ячеслава Піховшека в програмі «Епіцентр української політики» 4 січня.

Програма йшла в прямому ефірі 4 січня з повтором 5 січня. Нацрада під час моніторингу зафіксувала у випуску висловлювання В’ячеслава Піховшека про «бандерівськи орієнтоване суспільство України» та «море бандерівщини», які, на думку регулятора, мають ознаки підбурювання до ненависті та ворожнечі до окремих представників суспільства за ознакою мови.

Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення норм закону про телебачення і радіомовлення та закону про інформацію, які забороняють розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

Присутні на засіданні шестеро членів Нацради одноголосно підтримали проведення позапланової безвиїзної перевірки каналу NewsOne. Перевірка має відбутися з 8 по 19 лютого.

Також Нацрада вирішила звернутися до Комісії з журналістської етики та мовного омбудсмана з проханням надати висновки щодо дотримання в передачі професійних етичних стандартів журналіста і вимог законодавства України.

Нагадаємо, за минулий рік Нацрада призначила три позапланові перевірки NewsOne через висловлювання учасників ефірів і зміст трансляцій. 21 травня 2020 року – через висловлювання гостей програми «Протистояння» 8 травня про участь євреїв у нацистських військах. 17 вересня 2020 року – через те, що ведучі програми «Протистояння» В’ячеслав Піховшек і Діана Панченко та гостя ефіру Олену Лукаш називали активіста Сергія Стерненка вбивцею, чим порушували презумпцію невинуватості підозрюваного. 15 жовтня 2020 року – через трансляцію програм і сюжетів про зустріч одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві, у чому Нацрада вбачає ознаки пропаганди органів держави-агресора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6048
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1196 дн. тому
Піховшек скрізь ввижаються бандерівці. Пора вже визначатись - ми або бандерівці, або "братскийнарод". На місці Кремля я би знизив йому зарплату за неякісну пропаганду. Я цю гниду ще з кінця дев'яностих пам'ятаю, як він вів "п'ятихвилинки ненависті" у прайм-тайм. Банальний агент впливу, ганчірка кагебешна.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду