detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
22.05.2020 12:00
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв
Нацрада перевірить NewsOne через висловлювання про євреїв
В ефірі каналу говорили про участь євреїв у нацистських військах.

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання гостей випуску програми «Протистояння» 8 травня про участь євреїв у нацистських військах.

За даними моніторингу Нацради, програма «Протистояння» В’ячеслава Піховшека та Діани Панченко транслювалася 8 травня в прямому ефірі, а 9 і 10 травня NewsOne показав її в повторі. В ефірі прозвучали, зокрема, висловлювання гостей програми про роль євреїв у Другій світовій війні.

Андрій Пальчевський: «В немецкой армии было 180 тысяч евреев. Я не оговорился. Вы можете себе представить. Но еврейский народ как-то с этим живет».

Вадим Карасьов: «Вот евреи, как смотрите. Я могу сказать: да, были еврейские дивизии СС, были евреи».

Нацрада вбачає у висловлюваннях Андрія Пальчевського та Вадима Карасьова ознаки розпалювання ворожнечі, пропаганди війни, поширення необ’єктивної інформації.

«Поширені в ефірі ТОВ “Новини 24 години” твердження щодо служби значної кількості євреїв у військах нацистського Третього Рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту, який підірвав підґрунтя європейської цивілізації, розпалення ворожнечі щодо єврейського народу, який зазнав мільйонних жертв як від дій формувань СС, так і від інших військових формувань нацистського Третього Рейху», – сказав відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич, який запропонував розглянути питання перевірки NewsOne як невідкладне.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк нагадала, що Нацрада ретельно моні торила телеканали в День пам’яті та примирення 8 травня і в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY