Мін’юст отримав повістки для Дубінського та «1+1» від суду США

Мін’юст отримав повістки для Дубінського та «1+1» від суду США

26 Березня 2020
14885
26 Березня 2020
12:25

Мін’юст отримав повістки для Дубінського та «1+1» від суду США

14885
Міністерство юстиції України 23 березня 2020 року отримало від Окружного суду США Південного округу міста Нью Йорк два доручення про вручення повістки та копії позову народному депутату Олександру Дубінському та представнику ТОВ «Телерадіокомпанії "Студія 1+1"». Про це відомство повідомило «Детектору медіа» у відповідь на запит.
Мін’юст отримав повістки для Дубінського та «1+1» від суду США
Мін’юст отримав повістки для Дубінського та «1+1» від суду США

19 березня про це в Facebook також написав колишній народний депутат, правник Геннадій Москаль, який консультує українсько-американського бізнесмена Алекса Ровта. За його даними, повістки адресовані Олександру Дубінському, кінцевому бенефіціару телеканалу «1+1» Ігорю Коломойському та авторам програми «Гроші».

«Судові повістки містять повідомлення про подання позову проти осіб, яким адресовані документи, до Окружного суду США Південного округу міста Нью Йорк та про необхідність у 21-денний строк від дати отримання повістки і копії позову надати відзив на позов позивачу і суду. У разі ненадання відповіді судом за замовчуванням буде винесено рішення проти вищезгаданих осіб», – повідомили в Мін’юсті.

У відомстві уточнили, що протягом 14 днів мають доручити вручення цих документів відповідному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції. Це управління протягом 14 календарних днів має надіслати ці доручення до суду за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи. Воно також та встановлює строк для його виконання.

«Суд України викликає особу, щодо якої необхідно вчинити процесуальні дії, і пропонує отримати судові документи. Особа, яка отримала документи, ставить свій підпис на підтвердженні про вручення документа», – пояснили в Мін’юсті.

Після вручення повісток, Міністерство відправить суду США документи про виконання доручення.

Фото: Геннадій Москаль / Facebook 

Фото: відповідь Мін'юсту на запит «Детектора медіа»

Нагадаємо, 6 лютого 2020 року стало відомо, що українсько-американський бізнесмен Алекс Ровт подав позов до суду на Олександра Дубінського за його допис у Фейсбуці, відеоблог «Дубінізми» в ефірі «1+1» та сюжет у програмі «Гроші» на «1+1».

У дописі нардепа Дубінського від 30 січня йдеться, що бізнесмени з США Алекс Ровт та Імре Пак замішані в корупційних схемах щодо Одеського припортового заводу. 3 лютого в програмі «Гроші» на каналі «1+1» вийшов сюжет про те, що люди Алекса Ровта нібито збиралися заплатити 5 млн долларів за посаду директора Одеського припортового заводу. Схожий сюжет вийшов і в блозі «Дубінізми», що виходить на «1+1».

26 лютого стало відомо, що Федеральний суд США взяв до розгляду позов українсько-американського бізнесмена Алекса Ровта до народного депутата Олександра Дубінського.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14885
Читайте також
08.02.2020 15:00
Ярослав Зубченко
5 727
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Молодой рабочий
1485 дн. тому
А шож такое случилось?(((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду