Федеральний суд США розгляне позов проти Дубінського

Федеральний суд США розгляне позов проти Дубінського

26 Лютого 2020
4591

Федеральний суд США розгляне позов проти Дубінського

4591
Федеральний суд США взяв до розгляду позов українсько-американського бізнесмена Алекса Ровта до народного депутата Олександра Дубінського за його допис у Facebook, відеоблог «Дубінізми» в ефірі телеканалу «1+1» та сюжет у програмі «Гроші» на «1+1».
Федеральний суд США розгляне позов проти Дубінського
Федеральний суд США розгляне позов проти Дубінського

Про це 26 лютого колишній народний депутат, правник Геннадій Москаль повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Федеральний суд США прийняв до розгляду позов Алекса Ровта до народного депутата Олександра Дубінського, авторів програми "Гроші" та телеканалу "1+1" щодо розповсюдження завідомо неправдивої інформації стосовно нього», – написав він.

З метою забезпечення позову Алекс Ровт просить суд накласти арешт на все майно відповідачів. Також він просить витребувати й прийняти до розгляду справу, яка порушена 20 жовтня 2019 року судом штату Делавер щодо відмивання на території США коштів, «отриманих злочинним шляхом» кінцевим беніфеціаром телеканалу «1+1» Ігорем Коломойським.

Алекс Ровт подав аналогічні позови до Солом’янського та Подільського районного судів Києва.

«Також я подав клопотання, щоб при залученні мене в даній справі на території США всі витрати на переліт і проживання було покладено на відповідачів», – додав Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 6 лютого 2020 року стало відомо, що українсько-американський бізнесмен Алекс Ровт подав позов до суду на Олександра Дубінського за його допис у Фейсбуці, відеоблог «Дубінізми» в ефірі «1+1» та сюжет у програмі «Гроші» на «1+1».

У дописі нардепа Дубінського від 30 січня йдеться, що бізнесмени з США Алекс Ровт та Імре Пак замішані в корупційних схемах щодо Одеського припортового заводу. 3 лютого в програмі «Гроші» на каналі «1+1» вийшов сюжет про те, що люди Алекса Ровта нібито збиралися заплатити 5 млн долларів за посаду директора Одеського припортового заводу. Схожий сюжет вийшов і в блозі «Дубінізми», що виходить на «1+1».

Фото: Олександр Дубінський / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4591
Читайте також
08.02.2020 15:00
Ярослав Зубченко
5 695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду