Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів

Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів

30 Серпня 2019
4863
30 Серпня 2019
13:52

Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів

4863
Колишні медійники, обрані народними депутатами, увійшли до різних комітетів Верховної Ради.
Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів
Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів

29 серпня Верховна Рада ухвалила постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання, а також обрала голів, перших заступників голів, секретарів і членів комітетів.

Колишня голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у парламенті 8-го скликання, депутатка «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар стала членом Комітету з питань антикорупційної політики. А заступницею голови цього комітету стала колишня журналістка й редакторка Олена Мошенець («Слуга народу»).

Колишній ведучий і креативний продюсер програми «Гроші» на каналі «1+1», блогер Олександр Дубінський («Слуга народу») став заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Членами цього ж комітету стали ексжурналістка ТСН на «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк та ексрадіоведуча Дар’я Володіна (обидві – «Слуга народу»).

Колишній журналіст Сергій Рахманін («Голос») став членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а колишній комік і керівник студії «Мамахохотала» Роман Грищук («Слуга народу») – членом Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Колишні телеведучий Олександр Скічко та комік Юрій Корявченков, ексгендиректор інформагенції УНІАН Артем Ковальов, засновник інформагенції «Терміново» Ігор Василів стали членами Комітету з питань транспорту та інфраструктури, а заступником голови цього комітету став екстелеведучий Микола Тищенко (усі ці депутати представляють фракцію «Слуга народу»).

Колишній ведучий закарпатського телеканалу «Тиса-1» Анатолій Костюх («Слуга народу») став заступником голови Комітету з питань молоді і спорту, а колишній керівник моніторингової компанії «Медіатека» Олександр Маріковський («Слуга народу») – заступником голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Колишня журналістка та піарниця Анна Коваленко («Слуга народу») стала членом Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а ексжурналіст Дмитро Костюк («Слуга народу») – членом Комітету з питань аграрної та земельної політики.

Колишній керівник «Квартал-концерту» Максим Ткаченко («Слуга народу») став першим заступником голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин, а телеведучий і політик Вадим Рабінович («Опозиційна платформа – За життя») – членом цього ж комітету.

Колишні комунікаційними Святослав Юраш і Єлизавета Ясько (обоє – «Слуга народу») стали членами Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Колишній речник МЗС часів Віктора Януковича, екстелеведучий і член редакційних рад телеканалів «112 Україна» і NewsOne Олег Волошин («Опозиційна платформа – За життя») став заступником голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Блогер Максим Бужанський («Слуга народу») та колишній поліцейський і телеведучий Ілля Кива («Опозиційна платформа – За життя») стали членами Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Загалом у парламенті дев’ятого скликання працюватимуть 23 комітети. Серед них – Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на чолі з Олександром Ткаченком (почесний президент «1+1 медіа»), Комітет з питань свободи слова на чолі з Нестором Шуфричем, Комітет з питань цифрової трансформації на чолі з Михайлом Крячком. Детальніше про склад медійних комітетів і предмети відання читайте тут.

Нагадаємо, що медійники увійшли до керівництва Верховної Ради і депутатських фракцій.

Депутатську фракцію партії «Голос» очолив колишній журналіст Сергій Рахманін. А заступниками голови фракції партії «Слуга народу», серед інших, стали колишній керівник «Квартал-концерт» Максим Ткаченко, ексголова пресофісу партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук, колишній кінопродюсер Павло Сушко, колишній актор студії «Квартал 95» Юрій Корявченков, екстелеведучий Микола Тищенко.

Віцеспікеркою Верховної Ради стала Олена Кондратюк - експіарниця, секретар Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики парламенту минулого скликання.

Також двоє медійників увійшли до складу нового уряду: Михайло Федоров – віцепрем’єрміністр – міністр цифрової трансформації; Володимир Бородянський – міністр культури, молоді та спорту.

На фото: Микола Тищенко, фото: інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4863
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду