Мендель заперечила «фейки» навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian

Мендель заперечила «фейки» навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian

10 Березня 2020
5279
10 Березня 2020
20:13

Мендель заперечила «фейки» навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian

5279
За словами речниці президента України, вихід статті та обкладинки в журналі The Guardian «супроводжувався великою кількістю дезінформації в онлайн-просторі».
Мендель заперечила «фейки» навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian
Мендель заперечила «фейки» навколо інтерв'ю Зеленського для The Guardian

Про це Юлія Мендель написала у Facebook.

Так, вона повідомила, що про інтерв'ю президента поширили фейк, ніби воно було проплачене.

«Сказати, що обкладинку The Guardian проплатили, може лише той, хто звик, що журналістику проплачують. Офіс Президента цінує якісну журналістику та свободу слова. Я роками працювала з іноземними виданнями. Проплатити обкладинку та статтю в The Guardian неможливо. Як неможливо й перевірити статтю перед публікацією», - написала Юлія Мендель.

Також вона зазначила, що стаття справді вийшла і в онлайн-версії видання, і в друкованому журналі, хоча хтось, імовірно, вважав інакше.

«Фейк, що Офіс Президента "цензурує" матеріали західних журналістів. Стаття в The Guardian – не оригінал інтерв’ю. Це повноцінний журналістський матеріал, написаний на основі вражень, особистої думки репортерів, з додаванням фактів із минулого Володимира Зеленського, аналітики його політичного життя, опису важливих подій. Матеріал і написаний у формі статті, а не запитань-відповідей, як це відбувається під час інтерв’ю. Заради ознайомлення аудиторії не лише з враженнями журналістів, а й із самим інтерв’ю Офіс Президента надав увесь текст – із запитаннями та відповідями. Це і є "сухий" оригінал, без інших інформаційних нашарувань», - додала речниця президента.

Нагадаємо, інтерв'ю Володимира Зеленського для британського видання The Guardian було опубліковано 7 березня. 

Зокрема, у розмові з журналістами президент розповів, що «іноді дуже хочеться» вішати олігархів, тому що так «було б швидше». Після цього Юлія Мендель поспішила зазначити, що це такий жарт. І президент погодився з нею: «Звичайно, ми жартуємо».

8 березня Офіс президента України опублікував українську версію інтерв'ю. Воно дещо відрізнялось від англомовної статті, зокрема була відсутня ремарка, що вішати олігархів - це жарт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5279
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
G
1501 дн. тому
А, чо в халатике? Он - тока с работы, а ты из кровати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду