ОПУ оприлюднив власну версію інтерв'ю Зеленського для The Guardian, яка відрізняється від оригіналу

ОПУ оприлюднив власну версію інтерв'ю Зеленського для The Guardian, яка відрізняється від оригіналу

9 Березня 2020
12555
9 Березня 2020
11:36

ОПУ оприлюднив власну версію інтерв'ю Зеленського для The Guardian, яка відрізняється від оригіналу

12555
Там є фраза про повішення олігархів, але немає уточнення, що це жарт.
ОПУ оприлюднив власну версію інтерв'ю Зеленського для The Guardian, яка відрізняється від оригіналу
ОПУ оприлюднив власну версію інтерв'ю Зеленського для The Guardian, яка відрізняється від оригіналу

Офіс президента України на офіційному сайті опублікував переклад інтерв'ю Володимира Зеленського для британського видання The Guardian. Проте українська версія дещо відрізняється від оригіналу, на це звернуло увагу «Громадське радіо».

Так, у версії ОПУ змінили порядок запитань. Наприклад, у The Guardian одним із перших запитань в інтерв’ю зачіпається ситуація із Новими Санжарами, де ексміністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька перебувала на обсервації. У версії інтерв’ю від ОПУ це запитання написане останнім та з приміткою «Короткий коментар окремо біля дверей».

«Я їй сказав, що це була б гарна ідея. Вона сама вирішувала, але я запропонував», - сказав журналістам Зеленський.

Точність перекладу у версії ОПУ зберігається, проте інтерв’ю позбавлене всіх авторських коментарів, які дають іноді важливу інформацію про контекст слів президента. Так, в оригіналі вказано, що, відповідаючи про Скалецьку та обсервацію, Зеленський посміхнувся так, що стало зрозуміло, що у міністерки насправді майже не було вибору.

Також у публікації The Guardian пряма мова Зеленського значно скорочена. Наприклад, замість цитати про підтримку України з боку США автори публікації написали так: «Зеленський робить паузу і сміється. Він набирає повітря, перш ніж дати довгу, заплутану і в основному беззмістовну відповідь щодо потужної підтримки США, яку він відчуває, зокрема, від президента».

В оригіналі журналісти припустили, що телевізійний персонаж Зеленського у серіалі «Слуга народу» - Василь Голобородько - повісив або розстріляв би олігархів, але справжньому главі держави доводиться з ними співпрацювати.

«Якщо ми обрали демократію, ми, звичайно, не можемо повісити людей. Хоча! Іноді дуже хочеться. А знаєте, чому? Бо було б швидше. Набагато швидше», - відповів Зеленський.

Після цієї фрази, згідно оригіналу інтерв'ю, речниця Зеленського Юлія Мендель поспішила зазначити, що це такий жарт. І президент погодився з нею: «Звичайно, ми жартуємо».

У версії від ОПУ відповідь президента подана більш розширеною, але немає жодної згадки про те, що це був жарт.

Нагадаємо, у серіалі «Слуга народа», в якому Зеленський зіграв президента України Василя Голобородька, була сцена, де він нібито розстрілює парламент.

Фото: The Guardian

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12555
Читайте також
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 974
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
1506 дн. тому
Я більше довіряю першому джерелу.
Sirko
1506 дн. тому
Просто идиот, которьій заказал и оплатил єто интервью не поинтересовался личностью того, кто будет его брать. А то чел очень интересньій... И крайне антиукраински настроенньій... Так что - или снова идиотьі... или проіскі врагов... . Ведь материал проплачен - єто не Гпрдіан, єто его рекламное приложение...
Аарон
1506 дн. тому
Ці вислови маріонетки, що займає пост президента мають бути написані великими літерами у тюремній камері до якої він сяде за державну зраду. Наприклад за подачу води до Криму, під час перебування там окупантських російських терористів.
Слава
1506 дн. тому
Повішання стосуються тільки неправильних олігархів? А правильні будуть делегувати своїх співробітників в уряд?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду