«Схеми»: В історії з Оманом саме Офіс президента недоговорював, приховував та дезінформував

«Схеми»: В історії з Оманом саме Офіс президента недоговорював, приховував та дезінформував

14 Лютого 2020
4416

«Схеми»: В історії з Оманом саме Офіс президента недоговорював, приховував та дезінформував

4416
Редакція програми «Схеми: корупція в деталях» висловила свою позицію щодо журналістського розслідування про Зеленського «Оманлива відпустка» та реакції на цей матеріал Офісу глави держави.
«Схеми»: В історії з Оманом саме Офіс президента недоговорював, приховував та дезінформував
«Схеми»: В історії з Оманом саме Офіс президента недоговорював, приховував та дезінформував

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

Журналісти зазначили, що наразі чекають позов від Офісу президента щодо свого розслідування.

«Можливо, з позову ми зрозуміємо, що конкретно з озвученого в сюжеті, на думку ОП, є неправдою? Що Зеленський був в Омані? Що він повертався чартерним бортом 9H-VJN? Що саме цим бортом туди напередодні прилетів Патрушев із Москви? Що в Омані із Зеленським був Андрій Єрмак? Якщо ж у ОП хочуть спростувати зустріч Патрушева та Зеленського – то, по-перше, у матеріалі немає тверджень про те, що така зустріч відбулася. По-друге, позиція Офісу президента була повною мірою представлена у сюжеті», - повідомили в редакції.

На думку журналістів, «від початку у всій історії з Оманом саме Офіс президента не договорював, приховував та навіть, свідомо чи ні, дезінформував суспільство».

«То відпустка, то робочий візит, якщо відпустка – навіщо у ній Єрмак, якщо відрядження – чому таємне, "Зеленський терміново вилітає" – а вилітає тільки через 10 годин і так далі. Навіть така, здавалось би, дрібниця як президентський штандарт на Банковій, який був піднятий. Що мало сигналізувати громадянам про присутність глави держави в межах країни. Хоча він був за кордоном», - нагадали вони.

Журналісти зазначили, що в них залишилась низка питань, на які досі немає відповіді. Зокрема, як сталося, що до Оману прибув секретар Радбезу РФ, і тим самим літаком Зеленський повернувся до України.

«Також через вихід нашого матеріалу Офіс президента дозволив собі зробити публічний сигнал-застереження Суспільному мовнику, що важко тлумачити інакше, аніж тиск та втручання в редакційні справи», - додали в редакції «Схем».

Нагадаємо, у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» від 13 лютого говориться, що під час перебування президента Володимира Зеленського в Омані 8 січня туди ж прибув ексочільник російської ФСБ, нині секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. А ввечері того ж дня, за даними видання, тим же бортом скористався пан Зеленський для повернення в Київ.

В Офісі президента заперечили зустріч пана Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ. Також в ОПУ заявили, что вимагатимуть вибачень та спростувань через суд.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розкритикував розслідування журналістів. За його словами, це «неправда від початку і до кінця».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4416
Читайте також
14.02.2020 19:00
Максим Страшко
для «Детектора медіа»
6 241
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
1522 дн. тому
Оці проколи Зеленського від того, що в команді немає професіоналів які б просчитали всі ходи наперед і версії для журналюг які лізуть у всі дірки. Набрав хлопчиків які навіть не знають що таке оперативні комбінації і що це таке.Ганьба.
Микола
1522 дн. тому
Якщо у розслідуваннях "схем" неправда, то хай Єрмак оприлюднить ПРАВДУ!
Iskander
1522 дн. тому
Вот этим заявлением ОП засветил, что делал президент в Омане. Сами себя спалили!
Порохососи чмошники
1522 дн. тому
Якщо у матеріалі немає тверджень про те, що така зустріч відбулася, то якого хуя всі посилаючись на схеми стверджують що була а єбанунутий гончарук ініціює створення слідчої комісії з цього приводу. І в чому тиск в зверненні до суду за наклеп?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду