Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію

Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію

11 Лютого 2020
5447

Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію

5447
Президент назвав анонімні Телеграм-канали «хаосом, який дуже впливає на інформаційне поле».
Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію
Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію

Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Всі погодяться, що не всі ті люди, які беруть ручку, а сьогодні це – ведуть блог, влог чи Телеграм-канал – журналісти. Знищення будь-якої професії завжди відбувається тоді, коли туди приходить непрофесіонал. І коли кількість їх зростає, знищується професія, тому що знищується довіра. [...]  І мені, при всій повазі до деяких блогерів, здається, що будь-які люди, які сьогодні беруть телефон і стають "журналістами", в цілому забруднили цю професію. Це моє бачення. При цьому у нас свобода слова, і я відстоюю, що вона має бути на високому рівні», - сказав Володимир Зеленський.

Президент також розповів, що зараз не читає Телеграм-канали.

«Телеграм-канали я відкривав кілька разів. "Джокер" цей з'явився, "Темний лицар", "Легітимний" є такий. По-перше, я не можу читати будь-що, де в кожному реченні страшні граматичні помилки. Мені це неприємно, чесно вам кажу. По-друге, там якийсь хаос в цілому, щось люди вигадують, пишуть про якісь наші зустрічі, якийсь "сюр". Цей хаос дуже впливає на інформаційне поле, породжує хаос в головах, сумніви, негативні емоції», - зазначив він.

Також в інтерв'ю, коментуючи законопроект «Про протидію дезінформації», Зеленський сказав, що проти України діють системні платформи дезінформації, які «впливають на суспільне здоров'я та породжують чвари». Він додав, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів.

Нагадаэмо, у законопроєкті «Про медіа» під визначення онлайн-медіа підпадають телеграм-канали та інші месенджери.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5447
Читайте також
04.02.2020 16:27
Роман Головенко, Інститут масової інформації
1 468
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мирослав
1534 дн. тому
"Знищення будь-якої професії завжди відбувається тоді, коли туди приходить непрофесіонал" - сказав клоун, неюрист, боягуз, наркоман і брехун, який прийшов на посаду професійного політика...
Изя Шнобельман
1534 дн. тому
Ірине А когда ваша зекоМанда лила грязь на Президента, его детей и жену - вас не смущало?!? А тут Вовчика обидели...))))
Мишко
1534 дн. тому
Тим більше петросянам не стати політиками
Петро
1534 дн. тому
Всі погодяться, що не всі ті люди, які прийшли до влади, а сьогодні це – керівники держави – політики. Знищення будь-якої професії завжди відбувається тоді, коли туди приходить непрофесіонал. І коли кількість їх зростає, знищується професія, тому що знищується довіра.
pravda
1535 дн. тому
У нас весь народ 30 лет вводят в обман, дезинформируют недобросовестной рекламой "рыночных реформ", после которых все станут богатыми и счастливыми. На самом деле происходит разграбление страны криминальными кланами. Но народу продолжают вешать на уши лапшу. И это самая большая ложь, это самая настоящая уркаганская информационная матрица. Весь народ погрузили в эту чёртову матрицу! Кто за этот обман ответит? В каком законе это будет написано? Ни в каком! Потому что марионеточная Верховная Рада никогда не примет закон, направленный против своих хозяев... Как зарождались украинские кланы: http://strelaua.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19748:2020-01-24-21-25-11&catid=2:2010-01-21-20-27-57
Год назад
1535 дн. тому
А разве телефон имеет значение? Кажись не так давно многие люди отстаивали идею того что образование не имеет значение. Разве хуже стало от того что стало больше программистов?
Кость
1535 дн. тому
Коли ділетанти стають журналістами, вони здебільшого дуже блідно виглядають на тлі професіоналів, і люди можуть елементарно їх здихатись, переключивши канал, чи перегорнувши сторінку, тому ніякої біди в цьому нема. Набагато страшніше, коли недолугі клоуни захоплюють,завдяки товстим дядям-прохіндеям, всі важелі державної влади, ото біда.
Алесандр Виторович
1535 дн. тому
Лично меня больше волнуют судьи-заочники, чей профессионализм ограничивается знанием портретов американских Президентов,фальшивые доктора наук, плодящие плагиат, инженеры, окончившие ВУЗы за деньги и путающие площадь с периметром,конкурс среди абитуриентов на физмат, мехмат и физтех менее одного человека на место, обилие юридических ПТУ при каждой шараге, типа новомосковского кооперативного техникума, ректоры типа Поплавского и его тупые голозадые выпускницы, которые возможно и пригодятся в случае легализации проституции, академия искусств, ранее именовавшаяся культпросветучилищем, медсестра, которая берется делать укол, но не умеет, менеджер, который заявляет, что имеет три высших образования, нардеп, занимающийся в сессионном зале непотребными вещами, а на выходные уезжающий домой к семье, живущей в Европе, МВД Авакова, когда каждый начальник отделения должен ежемесячно принести начальнику отдела 2-3 тысячи гривен, пьяный в хлам прокурор за рулем...
Поглотитель свиней
1535 дн. тому
Мужчины которые одевают лосины и заплетают косички по умолчанию таковыми не являются. А бомжи понаехавшие в столицу реально её забруднюють и загадили всё и вся. А ещё претендуют на рабочие места что бы заработать на водку, работают за копейки отнимая работу у киевлян, тем самым являются как раз истинными оккупантами и спасу никакого нет. Надо принимать меры а что делать? Зеленский - ВВЕДИ институт прописки!
Ірина
1535 дн. тому
Вам, порохоботам, лиш би черговий раз образити президента та його виборців. Ще більш гниліших людей світ не бачив. В жодній країні немає стільки образ і ненависті до законно обраного президента. Причому поливають брудом і дружину і батьків і навіть дітей. Совісті 0, лише пиха і агресія.
Українець
1535 дн. тому
Українці які стеляться під окупанта, це лайно..А презиздент Лайно в квадраті !!!
DDM
1535 дн. тому
Зеленський боїться свободи, він не розуміє що це таке і що з нею робити. Тому з ним ми приречені на злидні - ніякого кінця "епохи бідності" не буде.
Слава
1535 дн. тому
Люди, які беруть мікрофон й стають гумористами, розповідаючи про країну повію чи граючись на роялі, теж не ахті які профффесіонали. Вони забруднюють нашу свідомість якимось лайном. А люди, які одягають краватку й вже вважають себе політиками?? Що з ними робити?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду