Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень

Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень

8 Березня 2020
7962
8 Березня 2020
11:48

Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень

7962
Виконуюча обов'язки директорки Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що подала позовну заяву до «Української правди» про захист честі та гідності через статтю «Спрут Авакова: Як "тимчасовий міністр" нарощує свій вплив у силовому блоці».
Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень
Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень

Про це вона написала у Facebook.

Відповідачами у позові також зазначені редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула та Громадська організація «Центр протидії корупції».

«Окреслюю соціальну мету: показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Честь і гідність - це базові принципи. Власна позиція і непродажність. Мені достатньо встановити справедливість. Сума позову - 150 тис грн - порівну від кожного відповідача. Це справа суду залишити/зменшити/відмовити, але в разі визнання будь-якої суми - бенефіціаром мають стати ті, на кого не вистачає уваги і коштів держави», - написала Ірина Венедіктова.

Також вона оприлюднила фотографію документу, де вказано, які саме факти зі статті УП нібито не відповідають дійсності.

Серед вказаного - «чоловік позивача Денис Колесник впливає на кадрову політику Державного бюро розслідувань», «Руслан Бірюков був призначений радником позивача завдяки чоловіку позивача Денису Колеснику».

У коментарях під дописом очільниці ДБР нагадали про ст. 31 Закону України «Про інформацію». Зігдно з нею, суб'єкти владних повноважень як позивачі у справах про захист честі, гідності та ділової репутації вправі вимагати в судовому порядку лише спростування недостовірної інформації про себе і не мають права вимагати відшкодування моральної шкоди. 

В «Українській правді» повідомили, що станом на 7 березня позовну заяву від Венедіктової не отримали.

Раніше повідомлялось, що приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання "Практика"» готує позов проти блогера та ведучого «Ісландії» Сергія Іванова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7962
Читайте також
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нарколог-любитель
1479 дн. тому
Боже, ну и рожа у этой Венедиктовой! ДА ОНА БУХАЕТ, стопудово! недавно встретила свою одноклассницу, у нее такая же опухшая харька, как у Венедиктовой, точь в точь потом оказалось, шо девка пьет:)))
гість
1481 дн. тому
якщо так буде діяти ця влада то результат буде як з януковичем і це непогано бо нарешті УКР позбудеться самих одіозних політиків які по суті є рупором москви хоча патріотсили могли б їх чмурити і зараз
небайдужа
1481 дн. тому
Вороття в сересерівське стійло не буде! Влада демонструє власну недолугість, намагаючись придушити свободу слова.Зате рускоміровський Портнов, Лукаш, Лєнка Бондаренчиха дозволяють собі верзти, що заманеться. Ганьба!
Микола
1481 дн. тому
Усі ці дії Бєнідіктової мають одну ціль - закрити рота і залякати суспільство заради майбутніх дєлішек. То раніше можно було безкарно оббріхувати і принижувати українську владу а тепер при владі ті кому подобається система московії де влада свята і не доторканна.
Бывалый
1481 дн. тому
УП испугалась? Жалко 150 тыс. грн.?
АВАКЯН-РЮКЗАКОВ
1481 дн. тому
НУЖНО ГНАТЬ ЭТУ ЧМОШНИЦУ С ПРАВООХРАНИТЕЛЬНЫХ ОРГАНОВ УЖЕ ДАВНО НА КИСЛОРОД. ЭТА КУРИЦА ВОЗОМНИЛА СЕБЯ КОРОЛЕВНОЙ Д.Б.Р.
Анка Пулеметчица
1481 дн. тому
Та ты шо, 150 тыс. грн. ... "бенефіціаром мають стати ті, на кого не вистачає уваги і коштів держави" :). И не стыдно? Позорище сама, позоришь страну, докапываешь авакяна!
hhhh
1481 дн. тому
а чому не до всіх українців??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду