detector.media
08.03.2020 11:48
Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень
Венедіктова заявила, що подала позов до «Української правди» на 150 тисяч гривень
Виконуюча обов'язки директорки Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що подала позовну заяву до «Української правди» про захист честі та гідності через статтю «Спрут Авакова: Як "тимчасовий міністр" нарощує свій вплив у силовому блоці».

Про це вона написала у Facebook.

Відповідачами у позові також зазначені редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула та Громадська організація «Центр протидії корупції».

«Окреслюю соціальну мету: показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Честь і гідність - це базові принципи. Власна позиція і непродажність. Мені достатньо встановити справедливість. Сума позову - 150 тис грн - порівну від кожного відповідача. Це справа суду залишити/зменшити/відмовити, але в разі визнання будь-якої суми - бенефіціаром мають стати ті, на кого не вистачає уваги і коштів держави», - написала Ірина Венедіктова.

Також вона оприлюднила фотографію документу, де вказано, які саме факти зі статті УП нібито не відповідають дійсності.

Серед вказаного - «чоловік позивача Денис Колесник впливає на кадрову політику Державного бюро розслідувань», «Руслан Бірюков був призначений радником позивача завдяки чоловіку позивача Денису Колеснику».

У коментарях під дописом очільниці ДБР нагадали про ст. 31 Закону України «Про інформацію». Зігдно з нею, суб'єкти владних повноважень як позивачі у справах про захист честі, гідності та ділової репутації вправі вимагати в судовому порядку лише спростування недостовірної інформації про себе і не мають права вимагати відшкодування моральної шкоди. 

В «Українській правді» повідомили, що станом на 7 березня позовну заяву від Венедіктової не отримали.

Раніше повідомлялось, що приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання "Практика"» готує позов проти блогера та ведучого «Ісландії» Сергія Іванова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY