Проти ведучого Сергія Іванова готують позов до суду (ДОПОВНЕНО)

Проти ведучого Сергія Іванова готують позов до суду (ДОПОВНЕНО)

24 Лютого 2020
7372

Проти ведучого Сергія Іванова готують позов до суду (ДОПОВНЕНО)

7372
Приватне акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання "Практика"» готує позов проти блогера та ведучого «Ісландії» Сергія Іванова.
Проти ведучого Сергія Іванова готують позов до суду (ДОПОВНЕНО)
Проти ведучого Сергія Іванова готують позов до суду (ДОПОВНЕНО)

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив заступник директора «Практики» Євген Потапов.

Позов про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації ще не подали, бо невідоме місце проживання пана Іванова в Києві, а також – через те, що він публікує нові матеріали щодо компанії. «Ми не встигаємо додавати до позову (нові статті Сергія Іванова, – ДМ). Ми додаємо епізоди вже в позов, тому що він не припиняє писати на цю тему», – розповів Євген Потапов.

Він також додав, що компанія намагаєтеся з’ясувати місце реєстрації ведучого чи його місце знаходження в Києві. «Цивільно-процесуальний кодекс нам каже, що ми маємо подавати позов за місцем реєстрації або останнім відомим місцем знаходження. Пан Іванов зареєстрований в місті Луганськ, розглядає позови зараз Сватівський районний суд (Луганської області, – ДМ). Тому ми намагаємося визначити (місце проживання ведучого, – ДМ). <…> Розумієте, у Сватівський районний суд – ні йому, ні нам не дуже зручно буде їздити», – пояснив заступник директора «Практики».

ДОПОВНЕНО: Сергій Іванов, своєю чергою, повідомив «Детектору медіа», що найближчими днями спробує потрапити на особистий прийом до очільників Національного антикорупційного бюро України та Служби безпеки України, а також подасть заяви щодо скоєння злочинів у ході державних оборонних закупівель.

«У мене є питання до Міноборони й до уряду, як до розпорядника коштів. Чому до мене позивається приватне підприємство – я не розумію. Я думаю, що ми будемо все це з’ясовувати в суді. Для того, щоб їм не було нудно – ми будемо з’ясовувати це не лише в суді. Це будуть з’ясовувати, за моєю ініціативою, Національне антикорупційне бюро і Служба безпеки України. По заявкам є дуже багато специфічний моментів, які можуть бути навіть державною зрадою, я не виключаю», – сказав він.

Ведучий розповів, що дізнався про позов з одного з сайтів та розцінює його як спробу тиску: «Я схильний це розцінювати як спробу тиску, бо я ще не відчуваю, скажімо, якихось негативних наслідків. Але сам факт, у контексті погрозливого і відверто хамського спілкування зі мною міністром оборони, після якого чомусь включається такий важель як позов на мільйон. Звичайно, я це розцінюю як спробу тиску, бо це зайвий раз підкреслює, що ці люди перебувають у тісній зв’язці, яку я схильний вважати корупційною».

Крім того, він додав, що ніхто не намагався з ним зв’язатися задля уточнення місце його фактичного проживання.

«Я припускаю, що вони можуть не знати місце мого фактичного проживання, але не знайти контакти… <…> Як вони не можуть зі мною зв’язатися, якщо ми робили інтерв’ю з міністром оборони? Вони не можуть взяти контакти у тих людей, які там робили інтерв’ю? Вони співпрацюють з Міноборони, нехай візьмуть контакти в них. Усі знають, де я працюю. Знають, що я співпрацюю з "Ісландією", для якої я роблю проєкт "Антиподи". Можуть зв’язатися через "Ісландію" або "Цензор.net". На "Цензор.net" є всі контактні дані. <…> Я схильний це розглядати як піар-хід. Якщо вони думають, що я злякався, то я навпаки вітаю», – додав пан Іванов.

Нагадаємо, 13 лютого 2020 року до Ініціативи «Детектора медіа» та «Інституту масової інформації» «МедіаЧек» звернулося Міністерство оборони України зі скаргою на два матеріали Сергія Іванова: блоговий допис «Нові свинарчуки» на веб-сайті інтернет-видання Цензор та на відео-інтерв’ю Сергія Іванова з Міністром оборони Андрієм Загороднюком для програми «Антиподи» медіапроєкту «Ісландія». У відповіді на скаргу «МедіаЧек» констатував, що манера поведінки ведучого Сергія Іванова в процесі створення інтерв’ю з Андрієм Загороднюком не містила явних порушень журналістської етики. Ініціатива також закликала медіа залучити незалежних експертів у сфері оборонних держзакупівель до коментування теми.

Фото: Сергій Іванов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду