Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів

Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів

6 Березня 2020
2608
6 Березня 2020
17:37

Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів

2608
6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила російськомовний телеканал RTVI, який має іспанську юрисдикцію, з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України.
Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів
Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів

Це означає, що українські провайдери більше не мають права ретранслювати RTVI.

Раніше Нацрада двічі (на півроку, а потім ще на рік) тимчасово забороняла ретрансляцію RTVI в Україні. Остання така заборона діяла з 6 березня 2019 року по 7 березня 2020 року. Раніше канал мав юрисдикцію Великої Британії.

Причиною остаточного вилучення зі списку адаптованих каналів стали систематичні порушення українського законодавства в ефірі каналу, а саме – трансляція фільмів з російськими акторами з Переліку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимиром Меньшовим, Миколою Цискарідзе, Михайлом Порєченковим), показ карти світу, на якій Крим позначено як частину Російської Федерації. Усе це було зафіксовано під час моніторингу з 24 лютого до 1 березня 2020 року.

Нагадаємо, 29 лютого головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Півоваров заявив, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»).

27 лютого Нацрада вилучила зі списку адаптованих каналів три російських: «Зоопарк», «Еврокино» і «Топшоп ТВ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2608
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду