Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну

Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну

29 Лютого 2020
2418

Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну

2418
У документі, який начебто отримав журналіст, вказано, що він не зміг підтвердити мету поїздки.
Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну
Головного редактора RTVI Півоварова не пустили в Україну

Головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Пивоваров заявив у Facebook, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»). 

«Кілька років не був в Україні і, мабуть, не судилося. Пару годин тому прилетів до Києва, але на територію країни мене не пустили. Спершу - ввічливе співбесіду: подивилися разом «Редакцію», усміхнулася ... Потім півтори години очікування на лавочці. В результаті три сумних прикордонника вручили мені постанову про те, що я не зміг підтвердити причину перебування в Україні. Це звичайна формулювання, якщо немає грошей або зворотного квитка. Оскільки у мене все це, зрозуміло, було (як і запрошення, житло тощо), то ніхто, в загальному, і не приховував, що рішення прийнято нагорі», - написав він.

Також він опублікував фото документа, виданого, за його словами, прикордонниками.

Держприкордонслужба України на момент публікації новини не повідомляла про подібний інцидент.

Нагадаємо, у березні 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила ще на один рік заборону ретрансляції на території України британського російськомовного телеканалу RTVI, що належить колишньому гендиректору російського державного телеканалу «Звезда» Руслану Соколову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2418
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду