detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
06.03.2020 17:37
Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів
Нацрада вилучила RTVI зі списку адаптованих каналів
6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила російськомовний телеканал RTVI, який має іспанську юрисдикцію, з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України.

Це означає, що українські провайдери більше не мають права ретранслювати RTVI.

Раніше Нацрада двічі (на півроку, а потім ще на рік) тимчасово забороняла ретрансляцію RTVI в Україні. Остання така заборона діяла з 6 березня 2019 року по 7 березня 2020 року. Раніше канал мав юрисдикцію Великої Британії.

Причиною остаточного вилучення зі списку адаптованих каналів стали систематичні порушення українського законодавства в ефірі каналу, а саме – трансляція фільмів з російськими акторами з Переліку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимиром Меньшовим, Миколою Цискарідзе, Михайлом Порєченковим), показ карти світу, на якій Крим позначено як частину Російської Федерації. Усе це було зафіксовано під час моніторингу з 24 лютого до 1 березня 2020 року.

Нагадаємо, 29 лютого головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Півоваров заявив, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»).

27 лютого Нацрада вилучила зі списку адаптованих каналів три російських: «Зоопарк», «Еврокино» і «Топшоп ТВ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY