Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію

Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію

20 Січня 2020
5615
20 Січня 2020
21:02

Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію

5615
Міністерство культури, молоді та спорту України запрошує до обговорення проєкту закону щодо забезпечення національної інфобезпеки та права на доступ до достовірної інформації.
Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію
Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію

Про це йдеться на сайті міністерства.

У Мінкульті також представили порівняльну таблицю проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації».

Обговорення проєкту закону відбудеться 28 січня 2020 році в Києві. До участі запрошують представників ЗМІ, профільних інституцій та громадських організацій, медіаекспертів та медіаюристів. Від однієї організації може брати участь лише один представник.

Для участі у заході потрібно зареєструватись.

Як писав ДМ, 17 січня відбулась презентація законопроєкту про дезінформацію. В ньому за умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень та фінансування цих дій передбачено кримінальну відповідальність, за поширення дезінформації, порушення правил спростування, надання відповіді та вимог прозорості – адміністративна.

Нагадаємо, 9 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити положення щодо «вимог та стандартів новин». У медіаспільності указ президента викликав обурення через те, що влада нібито планує нав'язувати стандарти новин.

Натомість міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пояснив, що влада не планує регулювати стандарти новин і назвав це термінологічним непорозумінням. Голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав «вимоги та стандарти новин», про які йшлося в указі президента, «технічною помилкою».

Бородянський також заявив, що виступає за впровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за поширення дезінформації.

15 листопада пан Бородянський і перший заступник міністра Анатолій Максимчук провели публічну дискусію. Запрошеним медійникам представили концепцію захисту інформаційного простору від дезінформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5615
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gfif
1555 дн. тому
Anatoliy еще вспомни про наш суд -самый честный и гуманный....когда тебе будут рот закрывать.....
Anatoliy
1555 дн. тому
Эти радетели свободы слова уже задолбали! Поливать людей грязью базарить о чем угодно и не нести никакой ответственности - это всегда пожалуйста! Закон должен быть следующий- высказался, если правда,- отлично, проверили - ложь, получи срок и не хнычь!
Sergei Sevrikov
1555 дн. тому
В Україні не існує верховенства права! Правлячий режим коміка знищує державну на користь російської нечисті!
паша
1555 дн. тому
скоро овцам и блеять запретят....будут просто драть шкуру....
Жора
1555 дн. тому
Згідно цього закону, тре буде, в першу чергу, заборонити більшу частину реклами. Бо вона неправдива. А ще всіляки "бистрогроші", бо вони дурять людей на проценти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду