detector.media
20.01.2020 21:02
Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію
Мінкульт оприлюднив проєкт закону про дезінформацію
Міністерство культури, молоді та спорту України запрошує до обговорення проєкту закону щодо забезпечення національної інфобезпеки та права на доступ до достовірної інформації.

Про це йдеться на сайті міністерства.

У Мінкульті також представили порівняльну таблицю проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації».

Обговорення проєкту закону відбудеться 28 січня 2020 році в Києві. До участі запрошують представників ЗМІ, профільних інституцій та громадських організацій, медіаекспертів та медіаюристів. Від однієї організації може брати участь лише один представник.

Для участі у заході потрібно зареєструватись.

Як писав ДМ, 17 січня відбулась презентація законопроєкту про дезінформацію. В ньому за умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень та фінансування цих дій передбачено кримінальну відповідальність, за поширення дезінформації, порушення правил спростування, надання відповіді та вимог прозорості – адміністративна.

Нагадаємо, 9 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити положення щодо «вимог та стандартів новин». У медіаспільності указ президента викликав обурення через те, що влада нібито планує нав'язувати стандарти новин.

Натомість міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пояснив, що влада не планує регулювати стандарти новин і назвав це термінологічним непорозумінням. Голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав «вимоги та стандарти новин», про які йшлося в указі президента, «технічною помилкою».

Бородянський також заявив, що виступає за впровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за поширення дезінформації.

15 листопада пан Бородянський і перший заступник міністра Анатолій Максимчук провели публічну дискусію. Запрошеним медійникам представили концепцію захисту інформаційного простору від дезінформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY