В Одесі журналістів низки ЗМІ не пустили на брифінг голови податкової

В Одесі журналістів низки ЗМІ не пустили на брифінг голови податкової

15 Січня 2020
1427

В Одесі журналістів низки ЗМІ не пустили на брифінг голови податкової

1427
В Одесі 15 січня журналістів щонайменше восьми медіа не пустили на брифінг голови Державної податкової служби України Сергія Верланова. Прессекретарка голови ДПС пояснила, що їх не пропустили через те, що «це режимний об'єкт».
В Одесі журналістів низки ЗМІ не пустили на брифінг голови податкової
В Одесі журналістів низки ЗМІ не пустили на брифінг голови податкової

Про це пише місцеве видання «Думская».

Зокрема, на брифінг не пустили кореспондентів ЗМІ: «Думська», «Думська ТВ», «Пушкінська», «Редакція», 5 каналу та телеканалу «Україна». Охоронець сказав журналістам, що пропускає через турнікет лише тих журналістів, які є в списках.

«За якими принципами складений список, і на якій підставі пресу не пускають на брифінг до державної установи, поки незрозуміло. Наскільки відомо, пропустили лише працівників "1+1" і "Інтер"», – йдеться в повідомленні.

Сергій Верланов вирішив виступити перед пресою 15 січня після корупційного скандалу в одеському управлінні ДПС.

Поліція Одеської області повідомила, що забезпечують правопорядок біля Головного управління фіскальної служби області. «Зараз у приміщенні податкової відбувається захід за участю її керівництва, пов’язаний із фактом дачі неправомірної вигоди представницею служби. Біля будівлі зібралися представники масмедіа, які, за попередньою інформацією, не змогли потрапити на захід. На місці події працюють поліцейські, які відбирають заяви та не допускають порушень громадського порядку», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у Тернопільській області 25 листопада 2019 року між знімальною групою телеканалу «1+1» та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, а саме: двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста та зачинили його в службовому кабінеті, а також пошкодили відеофайл запису самого інциденту. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

На фото Сергій Верланов

Фото: minfin.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду