Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»

Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»

30 Жовтня 2019
2004
30 Жовтня 2019
17:17

Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»

2004
Підозрюваний в державній зраді керівник «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський, якого Україна 7 вересня видала РФ у рамках обміну «35 на 35», зняв пропагандистський документальний 8-серійний фільм «Люди Донбасу».
Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»
Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «РИА Новости»

На початку фільму Кирило Вишинський говорить, що на Донбасі вже п’ять років нібито «йде громадянська війна». За його словами, розмови ведуться з «людьми Донбасу, які живуть в умовах війни». Він умовно поділяє своїх співрозмовників на три групи: «екстремали», професіонали соціальної сфери і аналітики.

У першій серії проєкту Кирило Вишинський говорить з так званою «ректоркою» Донецького національного університету Світланою Беспаловою, яка називає себе представницею «русского мира», який «стоїть не тільки за Донбас, а й за Росію». Вона розповіла, що вчитися в окупований Донецьк нібито приїжджають діти з неокупованої території України і з Росії.

Раніше «Детектор медіа» описував, чому Кирило Вишинський є цінним для Кремля і як «РИА Новости Украина» просувало меседжі російської пропаганди, а також так звані «Л/ДНР». Детальніше читайте у тексті «Хто такий Кирило Вишинський, за якого Росія віддала Сенцова».

В Україні Кирило Вишинський перебував під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора роки перебував у СІЗО.

У Кирила Вишинського подвійне громадянство – російське та українське. Перебуваючи під слідством він намагався відмовитися від українського громадянства.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35».

Після приїзду до Росії Кирило Вишинський заявив, що планує надалі брати участь у судових засіданнях в Україні. Але потім заявив, що не братиме участі в судовому засіданні через госпіталізацію.

Нещодавно стало відомо, що лобісти у США отримали $ 50 тис. від дружини Вишинського за інформаційну кампанію на його захист.

У жовтні 2019 Вишинского призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». 

21 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким, Кирило Вишинський став членом Ради з прав людини. 

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду