Подільський районний суд переніс засідання у справі Вишинського на 31 березня

Подільський районний суд переніс засідання у справі Вишинського на 31 березня

14 Січня 2020
1402

Подільський районний суд переніс засідання у справі Вишинського на 31 березня

1402
У листопаді засідання у справі Кирила Вишинського було перенесено через начебто його перебування на лікуванні.
Подільський районний суд переніс засідання у справі Вишинського на 31 березня
Подільський районний суд переніс засідання у справі Вишинського на 31 березня

Про черговий перенос судового засідання повідомила у Facebook речниця прокуратури АР Крим Катерина Діденко.

«Сьогодні, 14 січня 2020 року, керівник "РІА Новини Україна" в черговий раз не з'явився в судове засідання. Зі слів сторони захисту, його відсутність пов'язана з перебуванням на лікуванні. Подільський районний суд міста Києва переніс судове засідання на 31.03.2020 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, підозрюваного в державній зраді головного редактора «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського Україна видала Росії в рамках обміну «35 на 35» у вересні 2019. Після обміну він не прибув до Києва на засідання суду 6 листопада. Вишинський розповів, що 6 листопада його виписали з Першого державного медичного університету ім. Сеченова, де він проходив медичне обстеження. Адвокат підозрюваного Андрій Доманський повідомляв, що клопотатиме про перенесення розгляду справи Кирила Вишинського, якщо він не зможе з’явитися в суд.

В Україні Кирило Вишинський перебував під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора роки перебував у СІЗО.

У Кирила Вишинського подвійне громадянство – російське та українське. Перебуваючи під слідством, він намагався відмовитися від українського громадянства.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35».

Після приїзду до Росії Кирило Вишинський заявив, що планує надалі брати участь у судових засіданнях в Україні. Але потім заявив, що не братиме участі в судовому засіданні через госпіталізацію.

Нещодавно стало відомо, що лобісти у США отримали $ 50 тис. від дружини Вишинського за інформаційну кампанію на його захист.

У жовтні 2019 Вишинского призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». 

21 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким Кирило Вишинський став членом Ради з прав людини. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1402
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду