detector.media
30.10.2019 17:17
Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»
Кирило Вишинський зняв пропагандистський серіал «Люди Донбасу»
Підозрюваний в державній зраді керівник «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський, якого Україна 7 вересня видала РФ у рамках обміну «35 на 35», зняв пропагандистський документальний 8-серійний фільм «Люди Донбасу».

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «РИА Новости»

На початку фільму Кирило Вишинський говорить, що на Донбасі вже п’ять років нібито «йде громадянська війна». За його словами, розмови ведуться з «людьми Донбасу, які живуть в умовах війни». Він умовно поділяє своїх співрозмовників на три групи: «екстремали», професіонали соціальної сфери і аналітики.

У першій серії проєкту Кирило Вишинський говорить з так званою «ректоркою» Донецького національного університету Світланою Беспаловою, яка називає себе представницею «русского мира», який «стоїть не тільки за Донбас, а й за Росію». Вона розповіла, що вчитися в окупований Донецьк нібито приїжджають діти з неокупованої території України і з Росії.

Раніше «Детектор медіа» описував, чому Кирило Вишинський є цінним для Кремля і як «РИА Новости Украина» просувало меседжі російської пропаганди, а також так звані «Л/ДНР». Детальніше читайте у тексті «Хто такий Кирило Вишинський, за якого Росія віддала Сенцова».

В Україні Кирило Вишинський перебував під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора роки перебував у СІЗО.

У Кирила Вишинського подвійне громадянство – російське та українське. Перебуваючи під слідством він намагався відмовитися від українського громадянства.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35».

Після приїзду до Росії Кирило Вишинський заявив, що планує надалі брати участь у судових засіданнях в Україні. Але потім заявив, що не братиме участі в судовому засіданні через госпіталізацію.

Нещодавно стало відомо, що лобісти у США отримали $ 50 тис. від дружини Вишинського за інформаційну кампанію на його захист.

У жовтні 2019 Вишинского призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». 

21 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким, Кирило Вишинський став членом Ради з прав людини. 

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY