Суд відмовив «112 Україна» у задоволенні апеляції у справі про позбавлення ліцензії

Суд відмовив «112 Україна» у задоволенні апеляції у справі про позбавлення ліцензії

16 Вересня 2019
2250
16 Вересня 2019
18:31

Суд відмовив «112 Україна» у задоволенні апеляції у справі про позбавлення ліцензії

2250
Рішення Шостого апеляційного суду Києва від 16 вересня відкрило можливість Нацраді відмовити у продовженні ліцензії телеканалу.
Суд відмовив «112 Україна» у задоволенні апеляції у справі про позбавлення ліцензії
Суд відмовив «112 Україна» у задоволенні апеляції у справі про позбавлення ліцензії

Про це повідомляє пресслужба «112 Україна».

«Рішення буде діяти таким чином, як і задумано регулятором, а саме буде розглянуто питання продовження ліцензії і буде відмовлено», - вважає юрист телеканалу Василь Сметана.

Він зазначив, що питання про позбавлення телеканалу ліцензії розглядатиметься Національною радою з питань телебачення і радіомовлення у найближчий час.

«Я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене усіма членами Нацради рішення про відмову продовження цих ліцензій буде прийнято регулятором. На найближчих засіданнях Нацради питання буде розглянуто. Це може бути в цей четвер або в найближчий четвер, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити у продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову ліцензія припиняє свою дію цього ж дня», - наголосив Сметана.

Як писав «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з різних причин затягла з розглядом питання цифрових ліцензій каналу «112 Україна». За цей час власником каналу офіційно став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, а канал у суді заблокував потенційну відмову в продовженні ліцензій, на яку регулятор має законні підстави. Детальніше читайте в статті «І вовки ситі, і вівці цілі. Що там зі «112 Україна»?».

19 грудня 2018 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Нацраді в задоволенні її апеляції та залишив у силі ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києві від 17 жовтня, яка забороняє Нацраді відмовляти п’яти компаніям групи «112 Україна» в продовженні їхніх цифрових ліцензій.

Крім того 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи юридичних осіб телеканалів «112 Україна» та NewsOne. 19 жовтня цю постанову підписав голова Верховної Ради. Відповідно, парламент скерував свої пропозиції до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Але РНБО ніяких санкцій досі не запровадила, через що окремі депутати і деякі фракції («Народний фронт») періодично вимагають у президента скликати засідання РНБО і врешті запровадити санкції.

За даними колишнього народного депутата Сергія Лещенка, Служба безпеки України просила Нацраду розглянути питання щодо відмови в продовженні ліцензій групи компанії «112 Україна», а не утриматися від розгляду цього питання. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2250
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду