Володимир Зеленський висловився щодо перегляду закону про українську мову

Володимир Зеленський висловився щодо перегляду закону про українську мову

1 Вересня 2019
7272
1 Вересня 2019
13:07

Володимир Зеленський висловився щодо перегляду закону про українську мову

7272
Яке б не було рішення, воно буде «бити» по президенту і парламенту, вважає глава держави. Він висловився за захист прав на мову меншин.
Володимир Зеленський висловився щодо перегляду закону про українську мову
Володимир Зеленський висловився щодо перегляду закону про українську мову

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю актору Станіславу Боклану, яке показав канал «1+1».

«Я впевнений, що повинен бути законопроєкт про захист прав меншин. І там повинно все бути виписано: їх мова, їх віра і… І достатньо – армія у нас одна, українська. Мені здається, що повинен бути такий законопроєкт, який захищає їх права. Якщо людина вивчає українську мову, вона для неї не рідна, але вона намагається її знати, але для неї рідна мова татарська, російська, угорська, яка різниця. Та діти вже у цієї людини всі говорять українською, чи онуки. А якщо людина працювала 40-50 років на цю країну. Якщо так було і вона працювала на Україну, коли та була ще в складі СРСР. Вона що, не така людина, щось змінилось? Тому треба захищати права меншин, я впевнений. Знайти оцю модель, про яку я сказав», - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, «1+1» з нагоди 100 днів президентства Володимира Зеленського показав його інтерв'ю актору Станіславу Боклану, з яким Зеленський грав у серіалі «Слуга народу». У цьому інтерв'ю Зеленський, зокрема, розповів, як реагує на гнівні коментарі про себе у фейсбуку, а також анонсував «гучну історію з поганим закінченням» для партії та каналів Медведчука.

Раніше в інтерв'ю «Детектору медіа» народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв зазначив, що не бачить підстав для перегляду фундаментальних положень закону про функціонування державної мови, але деякі, на його думку, «баги» в мовному законі треба виправляти, тому що «жоден закон не є священною коровою».

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков висловив думку, що підтримувати українську мову необхідно механізмом «пряника».

На засіданні Радбезу ООН Україну закликали зберегти права нацменшин у мовній сфері.

«Детектор медіа» вже розвінчував найпопулярніші міфи про мовний закон та пояснював суть змін, які відбудуться після його запровадження. 

Міфи та правду про «репресивність українського законодавства», «мовні патрулі», «штрафи» та «утиски російськомовних» - читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7272
Читайте також
20.05.2020 13:41
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 573
04.06.2019 16:45
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
7 042
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TOP
1670 дн. тому
Вчіпиш мову в кращому випадку вдасться втікнути в Ростов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду