Журналісти скаржаться, що їх не пускають у Верховну Раду

Журналісти скаржаться, що їх не пускають у Верховну Раду

29 Серпня 2019
3836

Журналісти скаржаться, що їх не пускають у Верховну Раду

3836
У Верховній Раді України 29 серпня 2019 року проходить урочисте засідання парламенту з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року.
Журналісти скаржаться, що їх не пускають у Верховну Раду
Журналісти скаржаться, що їх не пускають у Верховну Раду

Журналісти скаржаться на роботу пресслужби парламенту, деяких представників медіа не акредитували на захід.

Зокрема, журналіст НВ Іван Верстюк повідомив «Детектору медіа», що пресслужба ВР не встигла вчасно зробити акредитації на все скликання парламенту та акредитації на сьогоднішнє урочисте засідання. За його словами, у результаті багато журналістів, у тому числі великих іноземних ЗМІ – Reuters і AP, не потрапили в Раду.

У Facebook він написав: «Пресслужба Верховної Ради спрацювала жахливо. Майже три тижні тому я відправив документи на акредитацію на нинішнє скликання парламенту. Вчора ще раз відправив документи на разову акредитацію на сьогоднішнє засідання. І мене все одно не акредитували. Аналогічна історія склалася в багатьох колег. Це неприпустимо».

Заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко написала на своїй сторінці в Facebook: «Купи людей з нормальних ЗМІ немає в списках (вчора по телефону запевняли, що все в порядку, акредитація буде), вирішувати це ніхто не хоче, ніхто ні за що не відповідає, глава пресслужби ВР у відпустці. Фотографів світових агентств не хотіли пускати на балкон, пустили після скандалу. За словами очевидців, фотографа УНІАН, яким володіє Ігор Коломойський, пустили без проблем».

Крім того, «Українська правда» повідомляє, що зранку журналістів не пускали в ложу преси в Верховній Раді. За їх даними, не пустили представників інформагенцій Reuters, Associated Press, EPA та багатьох інших. Фотографа «Української правди» спершу теж не пускали на балкон на третьому поверсі, згодом його пропустили.

Кореспондент «Українського тижня» Станіслав Козлюк повідомив, що пресслужба ВР не пустила фотографів і операторів для зйомки з ложі преси через те, що «в електронній формі акредитації в графі "додаткова інформація" треба було вписати свою посаду: "фотограф" або "оператор"».

За даними LB.ua, у списках на засідання немає жодного журналіста від Прямого каналу, немає журналістів з агентства «Укрінформ», Associated Press, France-Presse, "Главком", Reuters, також не пускають журналістів СТБ, 24 каналу і телеканалу «Наш/Максі.ТВ». У пресслужбі ВР повідомили, що ситуація «може бути пов'язана зі збоєм електронної системи акредитації».

«Детектор медіа» намагається зв’язатися із пресслужбою Верховної Ради для уточнення інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3836
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду