Порошенко заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу з боку Портнова

Порошенко заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу з боку Портнова

12 Серпня 2019
4744
12 Серпня 2019
15:03

Порошенко заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу з боку Портнова

4744
П'ятий Президент України Петро Порошенко 12 серпня прийшов у Державне бюро розслідувань на допит у кримінальному провадження про можливе ухилення від сплати податків під час купівлі ТОВ «Телеканал "Прямий"», у якому він проходить як свідок.
Порошенко заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу з боку Портнова
Порошенко заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу з боку Портнова

Після допиту він дав брифінг, під час якого заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу, ініціатором якої є Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

«Події, які розгортаються сьогодні навколо Прямого, дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення Прямого каналу. Ініціатором цього є пан Портнов», – наголосив він.

За словами Петра Порошенка, понад три місяці ДБР робить спробу «тероризувати журналістів».

«Ще раз наголошую, що я не маю жодного відношення до власності або до управління Прямим каналом», – додав він.

Петро Порошенко також заявив, що готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на Прямому каналі.

«Я не довіряю Державному бюро розслідувань, я не довіряю їхньому керівництву, я не вірю в об’єктивність і неупередженість слідства. Водночас на Прямому каналі ті питання (у мене є цей перелік), які вони хотіли озвучити, я готовий пройти детектор брехні на Прямому каналі в прямому ефірі. Коли я це запропонував – у них (ДБР, – ДМ) великого ентузіазму з цього приводу не було», – резюмував п’ятий президент.

Директор ДБР Роман Труба у Telegram повідомив, що допит тривав дві години. Він припустив, що наступний допит буде проведений із застосуванням поліграфа.

Андрій Портнов, своєю чергою, у Telegram написав, що про утиски свободи слова не йдеться: «Це кримінальне провадження саме про акції телеканалу, які були оформлені Порошенком на кіпрську компанію, у свою чергу, оформлену на підставну особу – колишнього заступника Януковича у фракції Партії Регіонів [Володимира] Макеєнка».

На його думку, у кримінальному провадженні слідство має довести, що «дана угода, як і фінансування каналу, здійснювалися вкраденими в українського бюджету грошима, відмитими в офшорних зонах, недоодержаними у вигляді податків, проведеними між підставними особами і оформленими фіктивними торговими операціями в іноземних юрисдикціях».

Нагадаємо, у травні 2019 року ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов після поверенння до України подав до Державного бюро розслідувань уже третю заяву, у якій фігурує Петро Порошенко. Зокрема, у новій заяві Андрій Портнов звинуватив Петра Порошенка в тому, що той нібито в складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом. 21 червня правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у рамках якого мають оцінити заяви Андрія Портнова, які він подав до Державного бюро розслідувань, про нібито скоєння злочинів п'ятим президентом України.

Державне бюро розслідувань 1 липня провело слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу телеканалу «Прямий».

24 червня відбулися збори колективу Прямого каналу з власником Володимиром Макеєнком, на яких були присутні п'ятий президент України Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар. Під час зустрічі пан Макеєнко представив колективу телеведучу Світлану Орловську в якості нової очільниці Прямого каналу. Вона підтвердила «Детектору медіа», що 24 червня на зборах колективу Прямого каналу її представили як нового керівника телекомпанії.

Вікторія Сюмар пояснила присутність Петра Порошенка на зборах тим, що він отримає опціон на купівлю Прямого каналу в разі його продажу.

Фото: скріншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4744
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123456
1689 дн. тому
Петя, пора на нары ! http://ipic.su/7yG62T.jpg
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду