Правоохоронці відкрили провадження щодо заяв Портнова про Порошенка (ДОПОВНЕНО)

Правоохоронці відкрили провадження щодо заяв Портнова про Порошенка (ДОПОВНЕНО)

25 Червня 2019
10543
25 Червня 2019
14:10

Правоохоронці відкрили провадження щодо заяв Портнова про Порошенка (ДОПОВНЕНО)

10543
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у рамках якого мають оцінити заяви заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича – Андрія Портнова, які він подав до Державного бюро розслідувань, про нібито скоєння злочинів п'ятим президентом України Петром Порошенком.
Правоохоронці відкрили провадження щодо заяв Портнова про Порошенка (ДОПОВНЕНО)
Правоохоронці відкрили провадження щодо заяв Портнова про Порошенка (ДОПОВНЕНО)

Про це 25 червня повідомив адвокат Петра ПорошенкаІгор Головань під час пресконференції, передає «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, Андрій Портнов звинувачує п’ятого президента в тому, що він нібито «в складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом».

За словами адвоката, заяви Андрія Портнова про те, що пана Порошенка нібито притягатимуть до кримінальної відповідальності, є «юридичним тролінгом».

«Тут немає мети домогтися справедливості ... тут узагалі немає юриспруденції ... Йдеться про виключно політичні операції, про створення інформаційних приводів і створення проблем Порошенку й очолюваній ним політичній силі в передвиборному процесі», – наголосив він.

Пан Головань висловив сподівання, що цю справу буде розслідувано належним чином.

«Відповідальність за це передбачено в Кримінальному кодексі – завідомо неправдиві показання. Зараз я можу сказати, що зареєстровано кримінальне провадження за чотирма епізодами діяльності пана Портнова – щодо заяв про ситуацію з українськими моряками, телеканалу "Прямий", щодо "Кузні на Рибальському" та Вищої ради правосуддя ... на наше глибоке переконання, кожна з цих заяв – це абсолютно неправдиве повідомлення про злочин, і ми на цьому наполягаємо, і зареєстровано відповідне кримінальне провадження», – розповів він.

Крім того, Ігор Головань додав, що порушуватиметься питання і про відкриття аналогічного кримінального провадження за заявами народних депутатів від фракції «Опозиційний блок» Василя Німченка та Нестора Шуфрича про те, що Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман «вчинили захоплення державної влади».

Згодом адвокат в блозі на «Українській правді» опублікував витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який зареєстрований від 21 червня.

Нагадаємо, ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов після поверенння до України подав до Державного бюро розслідувань уже третю заяву, у якій фігурує Петро Порошенко. Зокрема, у новій заяві Андрій Портнов звинувачує Петра Порошенка в тому, що той нібито в складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10543
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василий
1758 дн. тому
петушары начали один одному перья выщипывать .на парашу обоих .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду