Світлана Орловська виконуватиме обов’язки генпродюсера та гендиректора Прямого каналу

Світлана Орловська виконуватиме обов’язки генпродюсера та гендиректора Прямого каналу

24 Червня 2019
9695
24 Червня 2019
17:51

Світлана Орловська виконуватиме обов’язки генпродюсера та гендиректора Прямого каналу

9695
Телеведуча Прямого каналу Світлана Орловська підтвердила «Детектору медіа», що 24 червня на зборах колективу Прямого каналу її представили як нового керівника телекомпанії.
Світлана Орловська виконуватиме обов’язки генпродюсера та гендиректора Прямого каналу
Світлана Орловська виконуватиме обов’язки генпродюсера та гендиректора Прямого каналу

«Оскільки у нас вивільнилися дві позиції – генпродюсер, яким був Олексій Семенов, і гендиректор, якою була Євгенія Захарова, – то я зараз буду виконувати повністю їхні обов’язки, тому мене представили як керівника каналу», – повідомила Світлана Орловська. На запитання, як давно канал залишила Євгенія Захарова, вона попросила звертатися по коментар до самої пані Захарової. Отримати коментар пані Захарової «Детектору медіа» поки не вдалося – вона не відповідає на дзвінки та повідомлення.

Також Світлана Орловська продовжить працювати в ефірі та вестиме вечірнє ток-шоу «Прямий ефір» з Миколою Вереснем.

Інші кадрові зміни у зв’язку зі звільненням Олексія Семенова та Євгенії Захарової на Прямому каналі «не передбачаються, не плануються і не відбуваються», уточнила пані Орловська.

«Переді мною стоїть завдання зберегти канал у тому вигляді, у якому він зараз є, і все буде залишатися так, як і раніше», – розповіла нова керівниця Прямого каналу. За її словами, редакційна політика каналу не змінюватиметься, традиційне переформатування Прямий канал готуватиме до нового осіннього сезону. «А поки що працюємо у звичному для всіх режимі», – додала вона.

Світлана Орловська підтвердила, що на зустрічі з колективом Прямого каналу були присутні власник каналу Володимир Макеєнко, п’ятий президент Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар, яка долучена до виборчої кампанії партії «Європейська солідарність». За її словами, що Петро Порошенко з Володимиром Макеєнком домовилися про опціон (першочергове право) на придбання Прямого каналу.

«Після придбання (соратником Віктора Медведчука Тарасом Козаком. – ДМ) 14 червня каналу ZIK і створення потужного інформаційного медіахолдингу «Новини», почався інформаційний кач, інформаційна атака, що Прямий і 5 канал так само можуть бути продані. Така інформаційна атака й тиск у виборчий період погано впливають на інформаційний простір. Тому ми вирішили розставити всі крапки над «і». Запросили власника, який сказав, що канал не продається. І безпосередньо Петро Порошенко, який підтримує свободу слова, сказав, що, якщо раптом надумає Макеєнко його продавати, то вони домовилися про опціон, що Петро Порошенко буде його купувати. Вікторія Сюмар сказала, що абсолютно підтримує нас, усіх журналістів, інформаційників, у роботі і що тиску на канал не буде», – переказала Світлана Орловська деталі зустрічі.

На запитання, чи правдиві чутки про можливі фінансові труднощі Прямого каналу та майбутню оптимізацію, вона зауважила: «Озвучувалися плани, що фінансування каналу залишається, оптимізації не буде, всі залишаються на своїх місцях. Власне, цим і хотіли всіх заспокоїти, і це було офіційно проголошено на загальних зборах каналу».

Нагадаємо, 3 червня з Прямого каналу звільнився генеральний продюсер Олексій Семенов. 14 червня стало відомо, що він очолив новостворений медіахолдинг «Новини» соратника Віктора Медведчука – Тараса Козака, до якого увійшли телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK.

18 червня власник Прямого каналу Володимир Макеєнко спростував інформацію про можливий продаж телеканалу соратнику Віктора Медведчука – Тарасу Козаку.

24 червня відбулися збори колективу Прямого каналу з власником Володимиром Макеєнком, на яких були присутні п'ятий президент України Петро Порошенко та народна депутатка Вікторія Сюмар. Під час зустрічі пан Макеєнко представив колективу телеведучу Світлану Орловську в якості нової очільниці Прямого каналу.

Вікторія Сюмар пояснила присутність Петра Порошенка на зборах тим, що він отримає опціон на купівлю Прямого каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9695
Читайте також
10.07.2019 13:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 359
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор Орущак
205 дн. тому
Світлана Орловська, Марина Леончук, Ірина Фаріон, Катерина Соляр, Анастасія Міщенко, Анастасія Міщенко, Станіслав Боклан, Ольга Сумська, ALYOSHA, Alona - я забув її прізвище раніше вела Марафон новин що як автор Педагогічна поема має прізвище із 1925-ого року педагог за часів Сталіна, Олена Фроляк, Алла Мазур, MamaRika, Ахтем Алімов, ігор Гаврищак, Юрко Петрушевський, Василь Бирзул, патріярх УГКЦ, Святослав Остап Дроздов, Наталка Денисенко, Жанна Боднарук, Святослав Вакарчук, KOLA, Тетяна Гончарова, Злата Огневич,Юлія Бориско, Алла Мазур, Наталка Фіцич, Христина Соловій, Ростислав Павленко, Ніна Южаніна, Олександр Мусієнко, Тарас Чорновіл, Олександр Близнюк, Матвій Юрійович Ганапольський, Марина Рева, Антін Мухарський, Петро Черник, Марина Одольська, Ольга Бутко, Наталка Струк і Ольга Саакабеєва із росії, що її критикують дуже гостро в Україні і є нашою противницею - дійсно суперталановиті і тележурналісти, і співці, і військові та деякі інші! А які обов'язки у генерального продюсера та просто у продюсера? Збирає кошти? Акумулює кошти? Координує роботу? Рекламує роботу телеканалу? Ботанічно-Микільська вулиця в Києві - це є поблизу Аскольдової Могили та каплиці Миколая УГКЦ? А може вкладає продюсер свої кошти? Одного чоловіка простого - жартома називали: продюсер... Я не знаю: чому?! Пробачте. Дякую!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду