Очільниця Прямого назвала інформацію про обшуки провокацією

Очільниця Прямого назвала інформацію про обшуки провокацією

2 Липня 2019
2604
2 Липня 2019
12:20

Очільниця Прямого назвала інформацію про обшуки провокацією

2604
Прямий канал звернувся до голови Державного бюро розслідувань щодо інформації про досудове розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу телеканалу.
Очільниця Прямого назвала інформацію про обшуки провокацією
Очільниця Прямого назвала інформацію про обшуки провокацією

Про це «Детектору медіа повідомила очільниця каналу Світлана Орловська.

За її словами, інформація про нібито проведення обшуків на Прямому є провокацією, що мала спричинити паніку у передвиборчий період: «Це абсолютно фейкова інформація. Ми працюємо на каналі у штатному режимі. Жодних людей з автоматами та обшуками немає. У цих інформаційних вкидів була єдина мета – посіяти паніку у виборчий період. Але цього не вийшло Ми намагаємось отримати відповідь з цього приводу у голови ДБР – Романа Труби. Поки що скидається на те, що це мильна бульбашка та провокація».

Світлана Орловська наголосила, що вважає заяви ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова безпідставними.

Також Прямий канал звернувся до профільного парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. «Якщо тиск на канал продовжиться, ми звертатимемось до європейської спільноти та посольств», - додала пані Орловська.

Нагадаємо, у травні 2019 року ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов після поверенння до України подав до Державного бюро розслідувань уже третю заяву, у якій фігурує Петро Порошенко. Зокрема, у новій заяві Андрій Портнов звинуватив Петра Порошенка в тому, що той нібито в складі злочинної групи нібито заволодів Прямим каналом. 21 червня правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у рамках якого мають оцінити заяви Андрія Портнова, які він подав до Державного бюро розслідувань, про нібито скоєння злочинів п'ятим президентом України.

1 липня Державне бюро розслідувань повідомило, що проводяться слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо купівлі-продажу Прямого каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2604
Читайте також
10.07.2019 13:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду